«airBaltic» didina tvariųjų aviacinių degalų naudojimą

Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ praneša, kad 2021 m. tvariųjų aviacinių degalų (SAF) naudojimą padidino 20 proc., lyginant su 2020 m. sunaudotu SAF kiekiu. Tai buvo pasiekta bendradarbiaujant su „Neste“ ir kitais „airBaltic“ tinklo degalų tiekėjais. Partnerystė su „Neste“ prasidėjo visai neseniai, kai „airBaltic“ pradėjo naudoti „Neste MY Sustainable Aviation Fuel“ degalus.

„Siekiame tapti tvariu ES aviacijos rinkos vežėju. Bendrovėje tikime, kad SAF atliks labai svarbų vaidmenį užtikrinant aviacijos pramonės ateitį ir padės visiems jos dalyviams sumažinti poveikį aplinkai. Mes SAF naudojimą didinsime ir ateityje“, – teigia „airBaltic“ generalinis direktorius Martinas Gaussas.
2021 m. gruodžio 28 d. Latvijos oro linijų bendrovės „airBaltic“ skrydis BT302 iš Helsinkio į Rygą buvo vykdomas naudojant 37 proc. „Neste MY SAF“ ir 63 proc. įprastų iškastinių žaliavų degalų mišinį. Iki šiol tai didžiausia SAF dalis, panaudota „airBaltic“ skrydžio metu.

Visą eksploatacijos laikotarpį naudojant gryno pavidalo „Neste MY SAF“ degalus išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekis sumažėja iki 80 proc.*, lyginant su iškastiniais aviaciniais degalais.
„Mūsų bendrovė yra pasirengusi padėti aviacijos pramonei pasiekti numatytus įsipareigojimus klimato kaitos srityje. Tam sukūrėme lengvai prieinamą ir iš karto pritaikomą sprendimą, padedantį sumažinti skraidymo metu išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį. Visi sprendimai yra reikalingi ir kiekvienas žingsnis yra svarbus. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie to, kad „airBaltic“, įgyvendintų savo išmetamųjų teršalų mažinimo siekius“, – sako „Neste“ rinkodaros ir paslaugų skyriaus vadovas Tuomas Kulola.

„airBaltic“ aplinkosaugos valdymas grindžiamas nuolatinio ir sistemingo tobulėjimo principu. Bendrovė nustatė pagrindinius savo veiklos aspektus aplinkosaugos srityje, su veikla susijusią įtaką, rizikas bei galimybes ir išsikėlė siektinus uždavinius.

Šiuo metu „airBaltic“ naudoja 32 „Airbus A220-300“ tipo orlaivius, kurie yra ekologiškiausi komerciniai lėktuvai pasaulyje, nes tai pirmieji orlaiviai, kurių eksploatacijos ciklo poveikis aplinkai deklaruojamas skaidriai, o tai padeda sumažinti išmetamo CO2 ir NOX kiekį atitinkamai 20 ir 50 proc.
* Apskaičiuota taikant tokias pripažintas gyvavimo ciklo vertinimo (LCA) metodikas, kaip CORSIA metodiką.

Apie „airBaltic“:
„airBaltic“ yra viena punktualiausių oro linijų bendrovių Europoje, vykdanti skrydžius daugiau nei 70 krypčių, siūlanti didžiausią maršrutų įvairovę ir patogų susisiekimą per Rygą pasiekiant Europą, NVS ir Vidurio Rytus. „airBaltic” – tai 1995-aisiais įkurta akcinė bendrovė.
Pagrindinis bendrovės akcininkas yra Latvijos valstybė turinti 96,14 % akcijų, o Lars Thuesen per jam priklausančią įmonę Aircraft Leasing 1 SIA valdo 3,86 % akcijų.
„airBaltic“ lėktuvų parką sudaro 32 Airbus A220-300 orlaiviai.
„airBaltic“ yra pelniusi tarptautinių apdovanojimų už naujoviškų paslaugų sukūrimą ir pasiekimus pertvarkant verslą. „Skytrax“ Latvijos oro linijų bendrovei „airBaltic“ suteikė penkių žvaigždučių COVID-19 saugos įvertinimą. Agentūros Airlineratings.com duomenimis „airBaltic“ yra viena iš TOP dvidešimties oro linijų bendrovių, kurios laikosi COVID-19 saugumo reikalavimų. 2018 ir 2019 m. pelnė ATW oro linijų apdovanojimą: įmonė buvo paskelbta „Metų rinkos lyderiu“. 2019 kompanija laimėjo „Airline Business“ sektoriaus lyderystės apdovanojimą.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.72281694sec.