Aviacijos šventė nepaliko abejingų

Savaitgalį Kaune vyko aviacijos šventė, skirta Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą 80-tosioms metinėms. Joje dalyvavo geriausi Lietuvos ir Baltijos šalių aviatoriai, kurie žiūrovams leido pasigrožėti parasparnių, skraidyklių, sklandytuvų, lengvųjų ir ultralengvųjų lėktuvų pasirodymais.

Šventę šeštadienį pradėjo legendinio lėktuvo „Lituanica" kopijos skrydis, kurį susirinkusi minia pasitiko aplodismentais ir džiugiais šūksniais. Po „Lituanicos" pasirodymo atidengtas S.Dariui ir S.Girėnui skirtas memorialinis akmuo. Ceremonijoje dalyvavo Lietuvos kariuomenės garbės kuopa, ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Šis Lietuvos sūnų žygdarbis įrašytas pasaulio istorijos puslapiuose kaip didingas ryžto, drąsos, neįkainojamos meilės Tėvynei ir mokslo pažangos pavyzdys. Skirdami savo skrydį Jaunajai Lietuvai, S. Darius ir S. Girėnas tikėjo savo sėkme, bet tuo pačiu tyliai vylėsi jam nepavykus, įkvėpti ir pakviesti ateinančias kartas dar drąsesniems žygiams", - teigė Kauno miesto meras A. Kupčinskas.


Aviacinėje programoje žiūrovai galėjo išvysti penkių reaktyvinių lėktuvų grupės „Baltic bees" pasirodymą, trijų akrobatinių lėktuvų komandos „Grupė 50" programą. Surinkusiuosius nustebino ir įspūdingu greičiu praskridę du naikintuvai „Mirage F-1".

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome visą dieną veikė karinės ir aviacinės technikos paroda. Jos metu šventės svečiai galėjo pasigrožėti bei apžiūrėti karinių oro pajėgų orlaivius ir valstybinės sienos apsaugos sraigtasparnius. Renginio metu buvo pristatytas pirmasis lietuviškas kosminis palydovas.
Šventę vainikavo koncertas „Perkūno sakmių žygis per Lietuvą", kuriame pasirodė sunkiojo roko grupė „Thundertale", pučiamųjų orkestras, choras ir solistai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.61157894sec.