Karnavalas Čekijoje

Pirmasis karnavalinių žaidimų paminėjimas Čekijoje pasirodė jau viduramžiais, tačiau pats paprotys kilęs iš pagonybės. Karnavalo tradicijos yra giliai įsišaknijusios Čekijos kultūroje. Saldžios spurgos, kiaulienos skanėstai ir, svarbiausia, spalvingos eisenos kaimuose ir miestuose yra neatsiejami Čekijos karnavalo elementai.


Karnavalinės procesijos Hlinecko regione, esančiame netoli Pardubicės, buvo įtrauktos į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą. Pagrindiniai veikėjai, dalyvaujantys procesijose, yra: turkai, žmona, šiaudinės lėlės, kaminkrėčiai ir lokys. Kasmet vasarį persirengėliai keliauja per Vortová, Studnice, Hamry ir Blatno kaimus. Netoliese esančiame Vesely Kopec muziejuje po atviru dangumi galima pamatyti nuolatinę regioninių karnavalinių kaukių ekspoziciją. Vasario 1 d. muziejus kviečia į tradicinius kaukių paradus ir pobūvį (www.nmvp.cz/vysocina, www.east-bohemia.info/).


Karnavalinius renginius organizuoja beveik visi Čekijos miestai ir muziejai po atviru dangumi. Vasario 15 d., šeštadienį, verta apsilankyti Valakijos muziejuje Rožnov pod Radhoštěm mieste Rytų Moravijoje. Kaip ir kiekvienais metais, svečių laukia spalvingos procesijos, kiaulių skerdimo subtilybių degustacijos ir daugybė konkursų, pavyzdžiui, dėl geriausios valakiškos dešros ir slėgtainio (www.nmvp.cz/roznov, www.vychodni-morava.cz).

Daugiau informacijos:
www.hlinsko.cz
www.nmvp.cz

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75940204sec.