Tailandas gerina savo paslaugų kokybės standartus. Rekomendacijos sekančiai tavo kelionei (video)

JAV žurnalo "CEOWORLD" 2019 m. nacionalinių sveikatos priežiūros sistemų reitinge Tailandui užėmus šeštąją vietą, jau 2019 m. visame pasaulyje buvo pripažinta Tailando sveikatos priežiūros paslaugų kokybė.

Pasaulinis COVID 19 indeksas (GCI) patvirtina, kad šių metų liepos pabaigoje pagal dabartines atsigavimo po Covid-19 priemones iš 184 šalių Tailandas užima pirmą vietą pasaulyje. Tailandas yra pripažintas geriausios praktikos pavyzdžiu kovojant su pasauline pandemija. Remiantis dabartiniais GCI duomenimis, Tailandas užima trečią vietą pagal susitvarkymo su koronaviruso pandemija rodiklį – 79,96. Remiantis šiandienos duomenimis, Tailande iš viso registruoti 3425 susirgimo atvejai, iš kurių 93 asmenys šiuo metu gydomi, 3274 išgydyti, o 58 – mirė. Todėl Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) dokumentiniam filmui kaip sėkmingus pavyzdžius, kokių priemonių imtis ir kaip apriboti Covid-19, pasirinko Tailandą ir Naująją Zelandiją.

Kol sienos uždarytos, Tailandas šiuo turizmo sunkmečiu siekia pagerinti savo paslaugų kokybę, kad galėtų priimti turistus pagal aukščiausius standartus.

Tailando turizmo administracija (TAT), bendradarbiaudama su viešojo ir privataus sektoriaus partneriais, įdiegė sertifikatą "Amazing Thailand Safety and Health Administration: SHA", kurio tikslas – kelti nacionalinės turizmo srities standartus bei didinti užsienio ir vietinių turistų pasitikėjimą. Šis projektas yra Tailando turizmo administracijos pastangų sušvelninti 2019 m. koronaviruso pandemijos (Covid-19) krizės padarinius ir paspartinti kelionių bei turizmo srities atsigavimą dalis. SHA sertifikatas skirtas padėti Tailando kelionių organizatoriams pasirengti laikui, kai vėl bus galima atidaryti sienas ir tikėtis, kad turistai grįš.

2020 m. rugpjūčio 4 d. Bankoke vyko ceremonija, kurios metu 414 verslininkų buvo įteikti SHA sertifikatai. Sertifikatas patvirtina pagrindinių produktų ir paslaugų higienos bei sveikatos saugos standartų bei nacionalinių koronaviruso plitimo prevencijos priemonių laikymąsi. Tailando turizmo ir sporto ministerija bendradarbiauja su Sveikatos apsaugos ministerija bei privataus sektoriaus įmonėmis, skatindama pasitikėjimą Tailando turizmu.

SHA standartas naudojamas vertinant 10 verslo rūšių, tarp jų – restoranus, viešbučius, konferencijų centrus, poilsio ir turizmo objektus, grožio salonus ir kt. Projektas buvo pradėtas 2020 m. gegužės viduryje ir iki šiol pritraukė beveik 6 000 įmonių iš visos šalies. Tai patvirtina, jog Tailandas laukia, kol padėtis pasaulyje taps normali, ir vėl bus galimybė atidaryti sienas bei priimti poilsio, nuostabių paplūdimių ir gardaus maisto trokštančius turistus.

TAT atstovybės Stokholme vadovas Eurblarp Sriphiromya pabrėžia, kad tai permainų metas, ir kad po pandemijos Tailandas nebebus toks pat kaip anksčiau. Tailando turizmas prisitaikys prie "new normal" arba naujos realybės su daugiau skaitmeninių įpročių ir mažiau fizinių kontaktų. Prieš kelionę galėsite vykti į virtualias keliones ir iš anksto užsisakyti daugybę paslaugų internetu.

Mes galime pasinaudoti šiuo pokyčių laikotarpiu, kai iš tikrųjų negalime niekur nuvykti, svajodami apie kelionę į Tailandą ir planuodami, ką ten veikti, kad, kai vėl bus atidarytos sienos, nereikėtų gaišti laiko tyrinėjant Tailando siūlomas galimybes.

Apžvelkime pagrindines Tailando pramogas.

Tailando salos

Kelionės po gražiausias pasaulio salas. Tailande yra daugybė viena už kitą gražesnių salų – mėgaukitės kelionėmis laiveliais, atrasdami salas vieną po kitos. Čia galėsite daryti "Instagram" vertas nuotraukas ir maudytis krištolo skaidrumo vandenyse. Apsilankę Ko Tao saloje (Vėžlių saloje) galėsite ne tik degintis ir plaukioti, bet ir tyrinėti aplinkinius vandenis nardydami kartu su geriausiais Tailando instruktoriais.

Keliaukite pasisemti ramybės į Koh Samui salą, kurioje galėsite mėgautis gaivinančiais SPA ritualais ir patobulinti savo jogos gebėjimus. Ko Samui sala su rafinuotais viešbučiais ir "Michelin" restoranais yra labai mėgstama jaunavedžių.

Kita vertus, jei galite save vadinti hipiu ir paplūdimio vakarėlių mėgėju, neabejotinai apsilankykite Koh Phangan saloje, nes ten įprastas dalykas yra tris dienas trunkantys paplūdimio vakarėliai. Aktyviuoju sezonu galėsite būti tarp dešimčių tūkstančių, šokančių baltame smėlyje pilnaties šviesoje. Nesijaudinkite, jei negalite aplankyti Tailando karščiausiu sezonu. Renginiai ten vyksta kiekvieną savaitę.

Jums tereikia suvokti, ko tikitės iš Tailando, ir išsirinkti salą pagal savo norus. Kiekvienas ten ras savo svajonių išsipildymą.


Tak-Umphang Wildlife Sanctuary-Thi Lo Le Waterfall

Baidarės

Jei norite tyrinėti salas be turistų būrių valtyse, alternatyvus judėjimo būdas yra baidarės. Tokiai veiklai puikiai tinka rami jūra ir giedras oras. Tai puikus būdas būti taip arti gamtos, kad galėtumėte ją paliesti pirštų galiukais, mėgautis vandens lašais ant įkaitusio kūno ir grožėtis Tailando gamtos fenomenais. Ieškodami gražių urvų ir žydrųjų lagūnų, pasirinkite Krabi salą, ieškokite auksinio smėlio ir jūros platybių Phi Phi saloje. Iš Puketo galite nuvykti apžiūrėti garsiosios Džeimso Bondo salos, tačiau, jei norite pabėgti nuo minios, tinkama vieta baidarėms bus Chiang Mai, kur palei upę galėsite tyrinėti gilesnes džiungles.


Phang-Nga

Pirkiniai

Tailande apsipirkti galima visur – nuo nedidelių rankdarbių prekystalių iki milžiniškų turgų ir prekybos centrų. Vienas didžiausių Bankoko prekių turgų – "Chatuchak". Jame yra tūkstančiai prekystalių, veikia kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį. Čia galima rasti visko, pradedant namų apyvokos daiktais, dekoracijomis, drabužiais, Budos statulomis ir baigiant sendaikčiais. Daugelyje Tailando miestų veikia ir naktinės turgavietės, kurios naktį ne tik sužiba visomis šviesomis, bet ir vilioja turistus įvairiais gatvės maisto kvapais. Tikrai verta lagamine palikti laisvos vietos rafinuotiems Tailando rankdarbiams ar tekstilei.


Bangkok-Train Night Market Ratchada

Plaukiojantis turgus

Vieta, kurios negalima praleisti Tailande, yra plaukiojantis turgus – tai tarsi kitas pasaulis. Bent vieną savo kelionės rytą verta paskirti siauriesiems kanalams, perpildytiems šimtais valčių, iš kurių parduodami įvairūs vaisiai, daržovės ir suvenyrai. Tailande yra keletas tokių turgų, iš kurių populiariausias – Damnoen Saduak plaukiojantis turgus. Kelionė automobiliu iš Bankoko trunka tik valandą, tačiau jis paprastai būna perpildytas turistų, todėl, jei norite mėgautis ramesne atmosfera, į turgų vykite anksti ryte. Atvykę 7 valandą ryto, šią stebuklingą atmosferą jausite dvi ramias valandas, nes didysis turistų antplūdis prasideda nuo 9 valandos. Jei neturite savo transporto, galite užsisakyti vietinių kelionių organizatorių siūlomą pažintinę kelionę.


Samut Songkhram-Don Manora Floating Market

Gerai savijautai – masažai ir joga

Nors jogos gimtine pripažinta Indija, jos judėjimas Tailande išties aktyvus. Šalyje yra šimtai įstaigų, siūlančių išmokti jogos pratimų, tačiau tikrąją jogos esmę suvoksite nuvykę į atokesnes ir ramesnes vietas. Tinkamiausios yra Ko Tao, Koh Phangan ir Samui Tam salos. Čia praleistas laikas bus pirmieji žingsniai link savo naujojo "aš". Salose galima praleisti jogos retrito savaitę, atlikti 14 dienų organizmo valymą ir dalyvauti septynių dienų meditacijos kursuose su vegetarišku maistu, tylos pažadais ir kvėpavimo pratimais. Norėdami plėtoti viską, ko pats išmokote ir patyrėte, bei skatinti kitus užsiimti joga, čia galite baigti akredituotus jogos mokytojų rengimo kursus.

Jei kas savaitę vykstantys jogos kursai tikrai nedomina, tačiau norite pagerinti savo sveikatą ir išjudinti kūną, tuomet ieškokite tailandietiško masažo. Tailandietiškas masažas – tai akupresūros, ajurvedos principų, tempimo su pagalba ir jogos pozų derinys. Masažas atliekamas be aliejų ar losjonų, tačiau galbūt jis bus šiek tiek aktyvesnis nei paprastai. SPA salonuose jums išduos laisvas kelnes ir marškinėlius patogesniems kūno judesiams. Atkreipkite dėmesį, kad šis masažas bus skausmingesnis, ant kūno gali likti ir mėlynių. Kadangi dauguma masažuotojų nekalba angliškai, tikrai verta išmokti keletą vietinės kalbos frazių, bent jau, kad galėtumėt pasakyti, jog skauda. Bet, kaip sakoma, be kovos nėra pergalės! Tailandietiškas masažas sumažins stresą ir sąnarių bei raumenų įtampą, pašalins kelionės metu atsiradusį sustingimą. Išeisite iš salono maloniai "apglamžytas", tačiau kūnas bus daug jaunesnis ir žvalesnis nei prieš tai. Be visų šių malonumų, tailandietiškas masažas prieinamas visiems, nes kainos svyruoja nuo 5 EUR paprasčiausiuose salonuose iki 15 EUR prašmatnesniuose salonuose. Palikti arbatpinigių Tailande neprivaloma, tačiau rekomenduojama, nes masažai yra nebrangūs, o toks darbas tikrai varginantis.

Galbūt šį masažą pamilsite ne iš karto, o vėliau negalėsite jo atsisakyti kasdien! Tai bus tarsi puikus rytinis pabudimas ar dienos pabaigos vakarinis ritualas prieš miegą.


Chiang-Mai

Žygiai

Tailandas yra ir puikus tikslas mėgstantiems pažinti kraštą keliaujant pėsčiomis. Puikios pėsčiųjų ir dviratininkų takų kryptys yra grožiu ir mastu žavintys nepaliesti atogrąžų miškai, ūkanoti kalnai, milžiniški kriokliai ir Tailando nacionaliniai parkai. Šiuos unikalius kraštovaizdžius puikiai papildo žmonės – nuošaliai gyvenančios kalnų gentys ar vietinis gidas, kurie savo nesibaigiančia meile ir aistra padės giliau suvokti šią įspūdingą šalį.

Pasirinkimas platus – Doi Inthanon nacionalinis parkas su aukščiausia Tailando viršūne, Khao Yai nacionalinis parkas su atogrąžų miškais ir UNESCO pasaulio paveldo objektu, Sai Yok nacionalinis parkas su kriokliais, urvais ir retais gyvūnais arba Sri Phang Nga nacionalinis parkas, kuris yra tik milžiniško miško komplekso dalis, ir tai tik nedidelė puikių žygių maršrutų dalis.


Phetchabun

Maistas

O kaip be maisto? Tailandas garsėja spalvingų patiekalų įvairove. Pradedant įvairiomis makaronų, krevečių ar vištienos sriubomis su kokosų pienu, įvairiomis jūros gėrybių salotomis, ir baigiant įvairiais pagrindiniais patiekalais, paprastai gaminamais iš makaronų ar ryžių su kariu, daržovėmis ar kokosų pienu. Tradicinių tajų patiekalų sąrašas yra daug ilgesnis, todėl kasdien galite paragauti vis kitokio.

Tailandas šiuo metu uždarytas, tačiau iš vidaus jis gyvas ir laukia sugrįžtant norinčių pasimėgauti nuostabia šios šalies gamta ir žmonių svetingumu bei norinčių priversti savo skonio receptorius šokti sūkuryje, ragaujant ir aštrius, bet ypač gardžius kąsnius.

Iki sekančio susitikimo!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66354012sec.