Dalis lietuvių Kalėdas ir Naujuosius švęs Tenerifėje – keliautojai raginami elgtis atsakingai

Kalėdinė eglė ir galimybė bent savaitei įšokti į šortus – tokį šventinį komplektą kasmet rinkdavosi keli tūkstančiai lietuvių, kurie Naujuosius sutikdavo svetur, kur šilta. Juolab kad ir vaikams – mokyklinės atostogos.    

Kaip atrodys šiųmetės šventinio periodo kelionės pietų kryptimis, pasakoja tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

Asortimente – populiariausia šiltoji žiemos kryptis

„Nors pastaruosius mėnesius kelionių pardavimai – drastiškai smukę, visgi šventinių kelionių poreikis išliko. Manome, jog tam daugiausia įtakos turi moksleivių atostogos, per kurias atsiranda galimybė išvykti į užsienį su visa šeima,“ – sakė I. Aukštuolytė.

Tiesa, skirtingai nei pernai, šiemet šventinių krypčių pasirinkimas minimalus. Imantis visų saugumo priemonių, kelionės užsakomaisiais skrydžiais organizuojamos vienintele Tenerifės kryptimi.

„Šaltuoju metų laiku vasariška šiluma pasigirti galinčių ir iš Europos lengvai pasiekiamų šalių nėra daug. Į Egiptą ir Jungtinius Arabų Emyratus kelionės neorganizuojamos dėl neaiškios Covid-19 situacijos (pagal naująjį skirstymą, Egiptas ir JAE yra pilkosios zonos šalys), tad į Tenerifę poilsiautojai traukia iš visos Europos,“ – apie kiek per 5 valandas kelio lėktuvu nuo Lietuvos nutolusią salą pasakojo „Tez Tour“ atstovė.  

Iki Afrikos – vos 300 km   

Nors Atlanto vandenyne esantis Kanarų salynas, į kurį patenka ir Tenerifė, priklauso Ispanijai, visgi geografiškai Kanarai yra gerokai arčiau Afrikos – vos už 300 km. Tiesa, kultūra, žmonių mentalitetu Tenerifė – tikrų tikriausia Europa, kas mūsų keliautojams užtikrina įprastą aptarnavimą bei paslaugas. Tenerifė – krikščioniškas kraštas, todėl čia švenčiamos Kalėdos ir Naujieji.

„Sakoma, kad dėl ištisus metus gero oro vietinių būdas yra itin malonus, žmonės – linksmi, todėl ir šventės Tenerifėje būna linksmos, gražios. Visa sala pasipuošia daugybe šviečiančių dekoracijų, o šalia žaisliukais ir girliandomis nukabinėtų eglių galima pamatyti ir išpuoštas palmes ar net kaktusus,“ – sakė ir pati su šeima saloje atostogavusi I. Aukštuolytė.

Ieškantiems vandens pramogų ir mėgstantiems šilumą ji rekomendavo rinktis pietinę salos dalį, mat dėl salos viduryje stūksančio milžino Teidės ugnikalnio klimatas salos šiaurėje ir pietuose skiriasi – pietuose yra pastebimai šilčiau. Populiariausius salos paplūdimius taip pat rasite būtent pietinėje salos dalyje esančiuose Kosta Adechės, Los Kristianos ar Playa de las Americas kurortuose.

Žiemą saloje būna apie 20 laipsnių šilumos, o salą skalaujančiame vandenyne išlieka maudynėms tinkama 18–20  laipsnių temperatūra. Dėl vandenyno bangų būtent šaltuoju metų laiku į Tenerifę vyksta buriuotojų bendruomenė – pavieniai asmenys ar organizuotos grupės.

Šventė švente, o saugumas – svarbiau

Šventiniu laikotarpiu poilsiautojų laukiantys viešbučiai jau planuoja kalėdines, naujametes vakarienes bei kuria vakaro programas. Dėl gero oro renginiai ar bent dalis vakaro programos gali būti organizuojami ir lauke.

„Ir nors būriuotis draudžiama tiek Lietuvoje, tiek ir Tenerifėje, visgi tikėtina, jog per Naujųjų sutikimą prie gretimų staliukų saugiu atstumu įsikūrę žmonės, šventiškai pasipuošę ir nusiteikę, sukurs šventinį šurmulį, kurio daugelis taip ilgisi šiuo užsidarymo, atsiribojimo periodu, – sakė I. Aukštuolytė. – Tiesa, dalis poilsiautojų viešumoje švenčių švęsti nė neketina, į salą nuo darbų ir vaikų mokslų laisvu periodu vyksta tiesiog atostogų – pasilepinti vasariška šiluma, saule.“

Norintiems pakeliauti po salą, rekomenduojama išsinuomoti automobilį – nuomos ir kelių infrastruktūra išvystyta puikiai. Taip pat siūloma vykti į ekskursijas po Tenerifės lankytinas vietas bei objektus – yra galimybė užsisakyti lietuviškai kalbantį gidą.   

Nuo turizmo finansiškai smarkiai priklausančioje Tenerifėje saugumu rūpinamasi ypatingai, todėl ir viešbučiuose Covid-19 prevencijos žiūrima itin griežtai: daug kur prie įėjimo matuojama temperatūra, žiūrima saugaus atstumo, daugelyje viešbučių restoranų maistas užsisakomas iš meniu, švediški stalai nuo lankytojų atskirti skaidriomis sienelėmis.

Šiuo metu Tenerifėje, kaip ir Lietuvoje, kaukes privalu dėvėti tiek uždarose patalpose bei transporte, tiek ir lauke – išskyrus paplūdimius ar prie baseinų. Kaukės privalomos asmenims nuo 6 metų. Restoranai, kavinės dirba iki 24 val., prie vieno stalo leidžiama sėdėti iki 6 asmenų.

Prieš vykstant į Tenerifę ne anksčiau kaip prieš tris paras būtina pasidaryti Covid-19 testą. Jis turi būti neigiamas. „Jei Covid-19 testas teigiamas, galima pasinaudoti mūsų teikiama kelionės garantija, suteikiančia daugiau lankstumo keičiant kelionės datą ar keliaujančiuosius“, – sakė „Tez Tour“ atstovė.

Grįžus iš salos izoliuotis nereikia, mat teik Lietuva, tiek ir sala pagal epidemiologinę padėtį yra toje pačioje raudonojoje zonoje. Daugiu informacijos apie saugumo reikalavimus, išvykimo ir parvykimo tvarką rasite čia.  

Per Naujuosius suvalgykite 12 vynuogių

Tenerifė – Ispanijos Karalystė, tad, kaip ir žemyninėje jos dalyje, per Naujuosius ant stalų čia būtinai rasite vynuogių. Tradiciškai, Ispanijoje per Naujuosius suvalgoma 12 vynuogių, kurios simbolizuoja 12 mėnesių. O per Naujuosius dėvimi raudonos spalvos apatiniai, tikima, neša sėkmę. Šventiniu periodu visa sala pasipuošia ne tik Kalėdų seneliais, bet ir būtent Tenerifei būdingais mediniais žmogeliukais, vadinamais Caga Tio, daromais iš kelmų.

„Jei saloje sutiksite ne tik Naujuosius, bet ir Kalėdas, mėgstantieji žvejoti galės sudalyvauti tradicinėje Kūčių ryto žvejyboje, mat egzistuoja paprotys ant Kūčių stalo, jau per vakarienę, patiekti tos dienos rytą pagautos žuvies“, – pasakojo I. Aukštuolytė.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38911295sec.