Ar verta aplankyti visus žinomus turistinius objektus?

Dažnai sakoma, kad kai kuriuos objektus būtina aplankyti gyvenime, kad tai nepakartotina ir neapsakoma žodžiais. Bet galbūt tai netiesa? Britų autorius Sems Džordisons knygoje Sod That! aprašė 103 veiklos rūšis, kurios paprastai yra labai vertinamos ir patrauklios, bet atrodo, kad visai gerai galima ir be jų apsieiti. Štai keletas iš jų!

Įkopimas į Everesto viršūnę – siekimas užkariauti pasaulio aukščiausią viršūnę... tačiau žuvo daugiau kaip 200 žmonių. Alpinistai ir vadovai mano, kad Everestas tapo masinio turizmo vieta, kuri yra itin teršiama atliekomis.

Plaukimas su delfinais - nesvarbu, kaip pasiplaukiojimas su delfinais žmogui teikia daug džiaugsmo, bet juk čia kalbama apie delfinus! Delfinams nepatinka triukšmas, turistiniai laivai ir pastovūs kamerų ir fotoaparatų spragsėjimai. Dar blogiau yra tai, kad delfinai labai greitai pripranta prie žmonių dėmesio. Kiekvienais metais žūnva vis daugiau delfinų, kurie per arti priplaukia prie laivų ir įsipainioja į tinklus.

Velykų salos aplankymas - skrydžiai iš Čilės į salą trunka net penkias valandas, todėl kelionė yra itin brangi ir reta. Dažnai kyla klausimas, ar būtina apsilankyti Velykų saloje, jei čia yra vos keletas turistinių objektų.

Mona Liza. Kiek daug norinčių aplankyti Leonardo da Vinčio šedevrą! Ir dažniausiai prie šio paveikslo užtrunkama vos 15 sekundžių...

Ar verta leistis į kelionę vien tam, kad galėtum pritapti prie daugumos? Galbūt vertėtų apsidairyti aplinkui ir pasigrožėti tais objektais, kurie galbūt yra pamiršti ar tiesiog nereklamuojami.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Garais Ziemeļeiropas un Vidusjūras kruīzs  Estravel Latvia
Kopenhāgena - Kristiānsanda - Havra - Karuna - Kadisa - Malaga - Barselona - Marseļa - Savona // 12 naktis // 21.09.2024. | Skatīt vairāk
no 879 EUR
Jaunais kruīza maršruts ar MSC Estravel Latvia
MSC Splendida /9 naktis/ 29.10., 07.11. un 16.11.2024. // izbraukšana no Bari, Triestes un Stambulas | Skatīt vairāk
no 947 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45230508sec.