Malavis - Afrikos saugoma paslaptis

Malavis tik neseniai pateko į žiniasklaidos ratą, mat Pop karalienė Madona norėjo būtent iš čia įsivaikinti vaikelį. Reikia pripažinti, kad retas kuris žino daugiau apie šią šalį.

Malavis - tai ilga ir siaura šalis Afrikos pietrytinėje dalyje, besidriekianti iš šiaurės į pietus daugiau nei 1000 kilometrų. Ji yra viena mažiausių Afrikos šalių, iš visų pusių suspausta trijų gigančių - Tanzanijos (šiaurėje ir rytuose), Mozambiko (rytuose, pietuose ir pietvakariuose) ir Zambijos (vakaruose). Malavis - tai šalis, neturinti išėjimo į jūrą, tačiau esanti prie ramių Malavio (Niasos) ežero vandenų. Šis ežeras driekiasi Didžiojo Rifto slėniu rytinėje šalies dalyje. Tai yra trečias pagal dydį Afrikos ežeras. Malavyje yra 11 nacionalinių parkų, kuriuose saugoma viskas, - pradedant drambliais ir baigiant orchidėjomis.

Malavis yra pilnas uolinių atodangų, labai pagražinančių šalies kraštovaizdį ir parodančių natūralios gamtos didingumą. Tai ypač būdinga Mulanže kalnui. Mulanže yra atskiras granito masyvas, besidriekiantis daugiau nei 1000 kvadratinių kilometrų. Jeigu į šį kalną pažiūrėtum iš didelio atstumo, sunkiai patikėtum, kad tai yra ne kalnų grandinė, o tik vienas pailgas kalnas. Jis yra toks aukštas, kad jo mikroklimatas labai skiriasi nuo aplinkinių teritorijų, - jis yra gerokai atšiauresnis. Kalno višūnė siekia 3000 metrų ir yra aukščiausia šiame Afrikos regione.

Šalyje vyrauja agrarinis ūkis. Daug gyventojų yra įtraukti į žemės ūkio programas arba verčiasi natūriniu ūkiu. Tabakas, cukrus ir arbata yra pagrindiniai eksporto produktai, vis didesnę reikšmę turi kavos auginimas. Taip pat auginami kukurūzai, soros, ryžiai, bananai, citrusiniai augalai ir daržovės.

Šalis yra Didžiojo Afrikos Rifto slėnio sistemoje. Didžiąją paviršiaus dalį užima plynaukštės. Nijka plynaukštės šiaurėje paviršius pakyla iki 2200 m. Jei čia neklaidžiotų zebrų, antilopių ir beždžionių šeimos nariai, atrodytų kad šitos vietos yra labai pažįstamos. Lapkričio mėnesį, parko zonoje auga laukinės orchidėjos, tad turistai šią vietą vadina nepaliestu rojumi.

Malavis neturi gausių naudingų iškasenų.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52281713sec.