Šaltinis: BalticTravelnews.com / Spiegel.de
Europos sūris artimas košerinei mėsai, indų minisijonai - kipoms, žydų galvos apdangalai – visa tai Jeruzalės turgavietėje yra be galo egzotiška, įdomu ir labai modernu. Po daugelio teroristinių išpuolių Mahan Yehuda turgavietė vėl tampa viena iš patraukliausių turistinių vietų, kuri be prekių, siūlo aplankyti ir vakarų kavines.
Vaisiai, daržovės, žuvis, mėsa - tiek anksčiau, tiek dabar yra parduodami Mahan Yehuda turgavietėje. Žiemą čia galima rasti net braškių ir apelsinų. Taip pat turgavietėje galima įsigyti šviežių pomidorų, agurkų, žuvies.
Aukščiau minėti produktai čia parduodami jau šimtmečius metų, tačiau Jeruzalės turgavietėje atsiranda vis naujovių. Viena iš jų - įvairių subtilių sūrių krautuvėle.
Mėgstamiausia turgavietės vieta yra duonos parduotuvėle, kurioje neparduodama taip vertinama pita duona, bet čia pirkėjas gali įsigyti saldžiarūgštės duonos, duonos su tamsia plutele. Tai neįprasta duona. Savininkas pasakoja, kad pradžioje duona buvo tiesiog dalijama pirkėjams veltui, nes nei vienas pirkėjas nebuvo ragavęs naujos duonos.
Tarp maisto produktų ir namų apyvokos prekių, savo klientų ieško ir delikatesų parduotuvės.
Mahane Yehuda tikrai netaps elegantišku prekybos centru, bet išlaikyta senovės atmosfera, šiuolaikinis galerijos blizgesys neleis pamiršti šios vietos.
Draudžiama portale www.travelnews.lt paskelbtą informaciją perpublikuoti be Travelnews.lt redakcijos sutikimo.