Londonas siūlo pasinaudoti trumpąja pažintine kelione

„Jei esi pavargęs nuo Londono, tai reiškia, kad esi pavargęs nuo savo gyvenimo. Londone gali rasti viso gyvenimo linksmybes bei vargus”, taip prieš du šimtus metų apie Londoną rašė filosofas Samuel Johnson. Ilga laiką Londone vyravo gana aukštos kainos. Tačiau dabar padėtis kiek pasikeitė.

Ką galima pamatyti Londone? Smukles, kalėjimus, prostitutes, Playhouses? Tokia nuomonė vyravo Southwark rajone Temzės pietuose. Būtent čia turistai vykdavo norėdami pasilinksminti baruose, kazino, pamatyti kalėjimus, prostitutes. Tačiau dabar šis rajonas sulaukia vis daugiau turistų su kitokiais siekiais. London Eye - didžiulis Velnio ratas su vaizdu į sostinę. Apžvalgos ratas sukasi 30 minučių, galima pamatyti 40 km nutolusius objektus. Niūrią dieną (kai supa rūkas) matomas antras Temzės krantas su Big Benu ir Parlamento pastatais.

Temzės pietuose yra įsikūrusi Tate moderni meno galerija. Nuo 2000 m. (atidarymo metai) muziejus tapo svarbiausia Londono kultūros šventykla. Turistus traukia ne tik šiuolaikinio meno kolekcijos, bet ir išdidus muziejaus pastatas.

Nuo moderniojo muziejaus kelias atsiveria į Millennium Bridge tiltą. Iš čia gana lengvai galima patekti į Sant paulo katedrą. Millennium Bridge yra gana jaunas Temzės upės tiltas. Tai vienas lankomiausių turistinių tiltų. Tilto įkūrėjai tikina, kad tokio populiarumo jie nesitikėję.

Perėjus įžymųjį tiltą, dažnas Londono turistas aplanko Šekspyro Globe Theatre. Tiesa, teatras išgyveno daug permainių. 17 a. teatras buvo nugriautas. Anot teatro puritonų, pastatas neatitiko keliamų standartų. Tačiau po kurio laiko aštuoniakampis pastatas buvo pastatytas iš naujo. Keista, bet ir šiandien teatras neturi stogo, todėl per spektaklius dažną žiūrovą aplanko lietaus lašai. Kas gali būti autentiškiau?

Apie sunkų aktorių gyvenimą pasakoja Clink Prison muziejus. Kadaise kalėjimo patalpose, kartu su nusikaltėliais ir prostitutėmis buvo įkalinti aktoriai ir menininkai.

Kalbant apie maistą, viena populiariausia miesto vieta yra Borough Market turgus. Turgavietė yra įsikūrusi tarp Southwark katedros, seniausios Londono gotikos bažnyčios ir geležinkelio tilto. Nepaisant didžiulio šurmulio, turgavietės atmosfera dvelkia ramumu ir laisve. Austrės, pyragai, kebabai ar vokiškos dešros – visa tai pardavinėjama čia. Nenuostabu, kad čia dažnai pastebimas ir garsusis kulinaras Jamie Oliver.

Suvenyrų geriausia ieškoti Marylebone High Street gatvėje. Čia galima įsigyti dizainerių rūbų, profesionalios kosmetikos ar tiesiog paprastų virtuvės priemonių. Tarp moderniųjų parduotuvių yra įsiterpusios ir senoviškos parduotuvėlės ir kavinukės, prie kurių dažnai nusidriekia minios klientų. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42063212sec.