Sicilija ne tik mafijos gimtinė

Sicilija dažnai laikoma didžiausia sala Viduržemio jūroje ir skurdžiausiu Italijos regionu, kuriame šeimininkauja mafija. Tačiau pabuvojus šalyje, nuomonė pasikeičia. Dažnuose prisiminimuose aprašomas Etnos ugnikalnis, buvusios Graikijos sostinės Sirakūzos pakrantės, Taormino senovės teatrai ir vėlyvojo baroko Noto miestas. Jei keliautojai patraukia į šiaurinės Sicilijos pusę, jiems atsiveria nauji ir įdomūs vaizdai.

Visų pirma, tai Palermas - miestas ant Viduržemio jūros kranto šiaurvakarinėje Sicilijos dalyje. Palermas yra įsikūręs tarp dviejų kalnų - Pellegrino ir Catalfano. Tai vienas iš labiausiai lankomų Sicilijos miestų.

Vykstant į vakarus, patartina aplankyti Monrealio katedrą, kurioje puikuojasi daug architektūros šedevrų.

Elegantiškoji Castellammare del Golfo įlanka didžiuojasi savo paplūdimiais. Netoli įlankos yra įsikūręs slaptasis kampelis - San Vito Lo Capo. San Vito Lo Capo – rami vietelė, ypač tinkama poilsiui. Sicilijoje gausu puikių pilių ir dvarų, kurios slepia seną šalies istoriją.

Vienas iš populiariausių Sicilijos uostamiesčių – Marsala. Marsala yra labiausiai į vakarus nutolusiame Sicilijos salos kampe ir žinoma dėl Marsalos vyno.

Apskritai Sicilijai netrūksta istorinių paminklų. Už Trapani kalnų yra pasislėpę Segestas griuvėsiai. Segestos šventykla ir amfiteatras stovėjo labai gražioje vietoje, iš kur atsiverdavo puikus vaizdas į apylinkes.

Išsamenės informacija apie Italijos turizmą galima rasti tinklapyje www.enit.it. Specialistai siūlo automobilį nuomotis Palermo mieste, į Siciliją skristi su Aliatalia ir Air Berlin aviakompanijomis. Vykstant į Italiją, nepamirškite su savimi pasiimti paso. Sicilijos valiuta yra euras. Sicilijos apgyvendinimo galimybės gana plačios.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50205898sec.