Sopotas - Lenkijos vasaros sostinė

Iš vienos pusės – miškingos kalvos, jūra, iš kitos pusės - Lenkijos kurortas Sopotas prie Gdansko įlankos yra puiki vieta praleisti vasaros atostogas. Iki Antrojo pasaulinio karo Sopotas su kazino ir prabangais viešbučiais buvo vadinamas šiauriniu Monte Carlo. Miestą dažnai vadino Zopotu.

Sopoto klimatas yra švelnus, nėra daug vabzdžių, bet vanduo yra šiltesnis nei kitose Baltijos jūros kurortuose. Mėgstamiausia turistų atrakcija - molas. Tai ilgiausias Europos molas (500 metrų). Kiekvienais metais čia lankosi maždaug du milijonai turistų. Nors miestas nepasižymi turistinių objektų gausumu, bet savo draugiška atmosdera itin vilioja turistus.

Tie, kurie mėgsta pokyčius, renkasi kelionę į Gdanską.

Važiavimas „Greituoju miesto traukinuku” trunka pusę valandos. Iki buvusios Marienburgo pilies - didelio gotikinio pastato, tenka nuvažiuoti 60 km.

Sopotas - Lenkijos vasaros sostinė. Per pastaruosius du dešimtmečius kurortas sutraukia ne tik daug poilsiautojų, bet ir darbo ieškančių žmonių. Du dideli prabangūs paplūdimio viešbučiai priklauso dviems gerai žinomiems viešbučių tinklams.Vienas iš viešbučių -1927 m. tradicinis Grand Hotel viešbutis. Viešbutis traukia labiausiai klestinčius turistus.

1823 m. Napoleono kariuomenės gydytojas Johann Georg Hafner iš Elzaso, Sopoto paplūdimyje įkūrė sanatoriją, kuri yra gerai žinoma ir šiandien. Tačiau labiausiai svečius vilioja vasaros paplūdimio linksmybės - diskotekos, koncertai. Čia koncertavo ir pats Elton John.

Pasivaikščiojus po miestą, daugelis turistų aplanko Monciak pėsčiųjų zoną. Šioje teritorijoje gausu kavinių, restoranų, užkandinių, parduotuvių. Taip pat Sopoto lankytojai sustoja prie įspūdingai atrodančio pastato. Vietiniai gyventojai šį pastatą vadina „Namu girtuokliu”. Jis pastatytas ispanų architekto Antonio Gaudi.

Sopote stovi buvusio ekscentriškojo aktoriaus Klaus Kinski (1926-1991) namas. Pasauliui žinomas kaip filmų Fickaraldo ir Nosferatu kūrėjas.

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.51822996sec.