Miestai, kuriuose geriausia gyventi - TOP 10

Per pastaruosius tris šimtus Viena davė pasauliui tokius fantastiškus kompozitorius kaip Jozefą Haidną, Francą Šubertą ir Johaną Štrausą. Kultūra ir istorija alsuojanti Austrijos sostinė šiemet gali pretenduoti į dar vieną pasiekimą – jau antrus metus iš eilės Viena tituluojama kaip vienas geriausių pasaulio miestų. Viena siūlo klasikinę operos sceną, patrauklią rinką verslui ir puikiai išvystytą visuomeninio transporto sistemą. Ciurichas ir Ženeva sąraše užima antrąją ir trečiąją vietas.

Dažnas Šveicarijos figūravimas stebina Mercer - resursų paskirstymo ir investicijų agentūra, kuri kasmet rengia gyvenimo kokybės visame pasaulyje apžvalgą (Worldwide Quality of Living Survey). „Šveicarijos miestai yra labai jaukūs, aplinka pasižymi švara. Mes, rengdami šią apžvalgą, kreipiame dėmesį ir į karinę veiklą. Šveicarija šiuo požiūriu yra neutrali valstybė,“ – praneša Rebeka Pauersa, Mercer konsultantė. „Jei negali jaustis saugus Šveicarijoje, tuomet saugus nesijausi niekur.“

Viena aplenkė Ciurichą tik puse taško. Pirmuosius tris miestus skyrė vienas taškas – tai reiškia, kad gyvenimo kokybė juose žymiai nesiskiria.

Europos miestai užima septynias vietas iš dešimties – remtasi saugumo, politinio stabilumo ir kultūrinio gyvenimo kriterijais. Pirmoji iš JAV miestų (31-ioji vieta) sąraše pasirodo Havajų salų sostinė Honolulu. Pirmasis kontinentinis JAV miestas sąraše – San Franciskas, užimantis 32 vietą kartu su Adelaide (Australija). Bostonas užima 37 vietą, Čikaga ir Vašingtonas – 45 vieta. Niujorkas liko 49-as. Šiemet pirmąkart į sąrašą pateko Filadelfija ir Dalasas, užimantys atitinkamai 55 ir 61 vietas.

Mercer, remdamasi 39 kriterijais, į sąrašą įtraukė 221 miestą ir pabrėžė kiekvieno iš jų politinį saugumą ir visuomenės sveikatą. Įvertinti ir tokie kriterijai kaip restoranų pasiūla ir oro tarša. Miestai, patekę į Mercer sąrašo pirmąsias pozicijas, yra patys saugiausi ir politiškai stabiliausi. Dėl šios priežasties paaiškinama paskutinioji Bagdado užimta vieta.

Kaip ir pernai, taip ir šiemet Singapūras tapo geriausiai įvertintu Azijos miestu – 28 vieta. Tokijas užima 40 vietą, o Japonijos miestai Kobė ir Jokohama liko 41 vietoje.

Kai kurie Azijos miestai užėmė vidurines sąrašo vietas: pavyzdžiui, Daka (Bangladešas), Biškekas (Kirgiztanas) ir Dušanbė (Tadžikistanas). Jie užima 206, 209 ir 210 vietas. Gyvenimo kokybei šiuose miestuose įtakos turi politiniai neramumai ir vidaus problemos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71254706sec.