Oktoberfest tradicijomis garsėjanti šventinė palapinė

"Schottenhamel" alaus festivalyje "Oktoberfest"

Viskas prasidėjo 1867 m. nuo mažos iš lentų sukaltos pašiūrės už karaliaus palapinės. Vos 50 žmonių tilpo Michael Schottenhamel naujai pastatytame alaus šventei skirtame restorane. Šiandien šventinė palapinė, įskaitant alaus sodus, siūlo 10 000 vietų. Pagal tradicijas kasmet pirmą alaus festivalio "Oktoberfest" dieną lygiai 12 val. Miuncheno meras atkemša pirmąją "pievos" statinę ir tik po to žinomu šūkiu "Volė išmušta" (vok. "O zapft is") galima pradėti pilstyti alų ir visose kitose palapinėse.

Daugiau informacijos

 

Hipodromas

Pirmą kartą hipodromas buvo atidarytas 1902 m. Tai buvo pirmoji palapinė liaudies šventėje, šalia patiekalų ir gėrimų pasiūliusi ir pramogų programą. Šeimininko palapinėje buvo jodykla su 25 žirgais, kurioje palapinės lankytojai už atitinkamą mokestį galėjo išbandyti savo jojimo galimybes. Sepp Krätz vadovaujama, daug kartų už savo servisą apdovanota palapinė 2010 m. vėl siūlo bavariškų tradicijų ir tarptautinės atmosferos mišinį.
Daugiau informacijos

 

"Hofbräu" alaus daryklos šventinė palapinė

9 992 vietas turinti "Hofbräu" palapinė yra antra pagal dydį tokio tipo palapinė "pievoje", kur vyksta alaus festivalis. 1 000 iš joje esančių vietų - tai stovimos vietos tiesiai prieš muzikantų pakylą, kas "Oktoberfest" renginyje yra nepakartojama. Palapinės stogui iš vidaus papuošti kasmet pristatoma 12 centnerių apynių stiebų iš Holledau regiono. Kiekvienas antradienis skiriamas šeimoms: šiomis dienomis nuo 11 val. iki 15 val. specialiai tėvams su vaikais rezervuojama 600 vietų.
Daugiau informacijos

"Augustiner" alaus daryklos šventinė halė

Specialiai festivaliui "Augustiner Bräu" gamina "Oktoberfest" alų, kuris pilstomas iš tradicinių medinių statinių tik per Miuncheno alaus festivalį "Oktoberfest". Alaus daryklos šventinėje palapinėje yra 6 000 vietų viduje ir 2 500 vietų išorėje. "Pievos" šeimininkas Manfred Vollmer su savo komanda, kuri laikoma viena draugiškiausių šiame festivalyje, rūpinasi kūniška gerove. Gerą nuotaiką garantuoja "Augustiner Oktoberfestkapelle", vadovaujama Reinhard Hagitte.

Daugiau informacijos

Jaučių kepykla

Jaučių kepykla, taip pat žinoma kaip "Spatenbräu" šventinė halė, 2010 m. 129 kartą dalyvauja "pievoje". Prasidėjusi nuo Johann Rössler "mechaninės jaučių kepyklos", šiandien ji priklauso prie didžiausių "Teresės pievos" (vok. Theresienwiese) palapinių bei siūlo nuotaikingą pučiamųjų orkestro muziką. Šiandien jautis kepamas ant modernaus besisukančio iešmo ir yra toks pat skanus kaip kadaise.

Daugiau informacijos


Arbaletininkų palapinė

Jau 1895 m. arbaletininkų gildija "Winzerer Fähndl" "pievoje" pastatė pirmąją palapinę, skirtą šauliams ir lankytojams pavaišinti bei šaudymo varžyboms rengti. Net ir šiandien "Oktoberfest" rengiamos Vokietijos arbaletininkų varžybos. Palapinėje įrengtos 30 m ilgio šaudymo trasos. Linksma nuotaika rūpinasi muzikos kapelos su valso, pučiamosios muzikos ir vakarėlių populiariais kūriniais.

Daugiau informacijos


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52021694sec.