Velykos Vokietijoje

Velykos Vokietijoje - tai ypatinga šventė, per ilgus šimtmečius "paugusi" įvairiais papročiais. Kai kurie iš jų turi pagonišką, kiti - ikikrikščionišką reikšmę. Čia rengiamos, pavyzdžiui, pavasario šventės saulei pagerbti arba gyvulių vaisingumui ir laukų derlingumui skatinti. Kiti žmonės švenčia didžiausią bažnytinių metų šventę su iškilmingomis procesijomis ir sakralinėmis giesmėmis. Kad ir kaip švenčiama, Velykos visada būna margos ir įdomios.

 

Iš kur kyla Velykų zuikis?

Prieš daugiau nei 300 metų Elzaso, Pfalco ir Aukštutinio Reino regione atsirado legenda apie Velykų zuikį. Galiausiai įsigaliojo jo vardas "Meister Lampe". Šiemet taip pat didelius ir mažus svečius vilioja daugybė švenčių. Velykų mugėse rasite įvairių gaminių iš kiaušinių, pavyzdžiui, kiaušinių vyną iš "Moselriesling" vyno, žalių kiaušinių, cukraus ir vanilinio cukraus. Atraskite įvairias Velykų muges ir tradicijas, susijusias su Velykų šventimu!

Velykos Reino krašte-Pfalce

 

Šiaurės Vokietijoje ir didelėje dalyje centrinės Vokietijos per Velykas deginama daug laužų.

Kiekvienam regionui būdingos savo išskirtinės tradicijos. Šiuo senoviniu papročiu buvo siekiama išvaryti žiemą ir pasveikinti saulę. Ugnis, turinti valančių savybių, esą užtikrindavo vaisingumą ir gerą derlių.

Velykų laužai Harco regione

Velykos Meklenburgo-Pomeranijos regione

 

 Hamburge ir prie Elbės upės Velykų laužai turi senas tradicijas.

 Velykų šeštadienį, 2011 m. balandžio 23 d., kaip kasmet bus uždegama daug Velykų laužų ir švenčiamos šventės.

Čia rasite gražiausių vietų apžvalgą

 

Velykos Frankonijos Šveicarijoje

Šiame regione daugiau kaip 100 metų švenčiama fontanų puošimo Velykų proga šventė. Šis paprotys kilęs būtent iš čia. Nors iki šių dienų fontanų puošimas Velykų proga paplitęs visoje Bavarijoje ir net už jos ribų, bet niekas neprilygsta "originalui".

Daugiau informacijos

 

Vokietijoje Velykos neįsivaizduojamos be margučių!

Velykų margučiai turi būti nudažyti margomis spalvomis, išpūsti ar kietai išvirti. Kūrybiškumas dažant margučius neturi jokių ribų. Šiuos mažus meno kūrinius galima apžiūrėti arba nusipirkti kartu su Velykoms būdingais kepiniais daugybėje Velykų mugių ir naudoti kaip namų ir sodo puošmenas.

Nuorodos į Velykų muges, vykstančias Miunchene ir jo apylinkėse

 

Velykos Šprėvaldo regione

Velykos - tai viena seniausių bažnytinio kalendoriaus metų švenčių. Šprėvaldo ir Lužicos regionuose gyvenantys sorbai ir vendai turi daug su Velykomis susijusių apeigų ir papročių. Čia norime pristatyti Jums keletą iš jų.

Čia rasite sorbiškų Velykų margučių puošimo technologijų

 

Velykų mugė "Osterwiese" - skirta kiekvienam

Bremeno "Osterwiese" - tai vienas iš patraukliausių Velykų renginių Vokietijoje. Šis garsi liaudiška šventė prasideda savaitę prieš Velykas ir baigiasi savaitę po jų. Renginio metu 50 000 m² dydžio plote visus liaudiškai šventei būdingus atrakcionus siūlo apie 200 eksponentų.

Daugiau informacijos

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64319205sec.