Prahą apgaubė smogas, atšaukta dalis skrydžių

Kas gražiai atrodo nuotraukose, tikrovėje reiškia rimtą pavojų sveikatai, rašo vokiečių Sueddeutsche.de, – virš Čekijos sostinės Prahos susidarė tiršti smogo debesys. Paskutinėmis dienomis oro tarša žymiai padidėjo ir apsunkina kvėpavimą, todėl medikai pataria vyresnio amžiaus žmonėms ir mažiems vaikams kuo mažiau būti lauke. Tarša atsiliepė ir turizmui – Prahos oro uoste atšaukta daugelis skrydžių, o dar daugiau nukreipta į kitus oro uostus.

Meteorologijos tarnyba praneša, kad jau keletą savaičių virš Čekijos yra aukštas atmosferos slėgis. Dėl jo nevyksta kaita tarp žemiau ir aukščiau esančių oro sluoksnių, todėl oro tarša išlieka. Tai ypač ryšku sostinėje Prahoje ir virš tokių pramoninių centrų kaip Ostrava bei Ūstis Šiaurės Bohemijoje. Oro taršą Prahoje sukelia daugiausia automobilių transportas, nurodė Čekijos hidrometeorologijos tarnyba, o kitur Čekijoje – veikiausiai pramoninė gamyba ir namų ūkių šildymas.

Matavimai parodė, kad daug kur smulkiųjų dulkių koncentracija ore du ar tris kartus viršija didžiausią leistiną normą – 50 mikrogramų kubo metrui, Ostravos mieste net keturis kartus. Kadangi šis regionas turi sieną su Lenkija, specialistai mano, jog oro tarša padidėjusi ir dėl gamybos procesų Lenkijos Silezijos regione. Tačiau Čekija apskritai laikoma šalimi, kur oro tarša yra viena didžiausių Europoje.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57766986sec.