E. Muncho Šauksmas bus parduodamas aukcione

Vieno geriausiai žinomo paveikslo – Edvardo Muncho „Šauksmo“ – variantas bus parduodamas Niujorko „Sotheby`s“ aukcione.

Aukcionų namai teigė, kad už paveikslą gali būti nepagailėta ir 80 mln. JAV dolerių. Tuomet jis taptų vienu brangiausiai aukcione parduotų meno kūrinių, rašo guardian.co.uk.

„E. Muncho „Šauksmas“ yra modernybę apibrėžiantis paveikslas. Didžiulė garbė, kad „Sotheby`s“ patikėtas vienas svarbiausių meno kūrinių, priklausančių privatiems asmenims“, – teigė aukcionų namų impresionistinio ir modernaus meno skyriaus vadovas Simonas Shaw.

„Tuoj pat atpažįstamas, šis paveikslas yra vienas iš nedaugelio, kuris peržengia meno istorijos ribas ir pasiekia pasaulinę sąmonę. Tikriausiai „Šauksmas“ šiandien įkūnija dar didesnę galią nei tuomet, kai buvo sukurtas“, – pridūrė jis.

Šis paveikslas yra vienas iš daugelio E. Muncho kūrinių, kuriuos P. Olseno tėvas įsigijo. Jis skolino kolekciją kitose šalyse rengiamoms parodoms ir taip siekė garsinti menininko vardą.

„Laikantis šios tradicijos, už paveikslą gautos lėšos bus skirtos naujo muziejaus, meno centro ir viešbučio kūrimui mano ūkyje Hvitstene, Norvegijoje. Jie atvers duris kitąmet, minint 150-ąsias E. Muncho gimimo metines, ir bus skirti menininko kūrybai ir ten jo praleistam laikui“, – tvirtino P. Olsenas.

Anot jo, bus atkurta E. Muncho studija ir namas. Pastarajame svečiai galės ir apsistoti.

Aukcione parduodamas „Šauksmo“ variantas yra ryškiausias iš visų. Geriausias paveikslo variantas saugomas Norvegijos nacionalinės galerijos kolekcijoje. 1994 metais jis buvo pavogtas, tačiau tais pačiais metais sugrąžintas.

Po dešimties metų buvo pavogti kiti du paveikslo variantai. Jie taip pat buvo surasti ir 2008 metais sugrįžo į ekspoziciją.

Aukcione parduodamas 1895 metais sukurtas paveikslo variantas viešumoje bus demonstruojamas pirmą kartą. Jis bus eksponuojamas Londone ir Niujorke.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51481295sec.