10 priežasčių, kodėl atostogos su kelionių organizatoriais populiarumo nepraranda ir pigių oro linijų laikais

Lietuvą užplūdus pigių oro linijų bendrovių skrydžiams, planuoti keliones savarankiškai tapo paprasčiau nei prieš keletą metų. Tačiau kelionių organizatoriai arba jiems prijaučiantys keliautojai nestokoja kontraargumentų. Nors viskas priklauso nuo atostogautojo galimybių ir poreikių, čia pateikiame dešimt argumentų, kodėl keliauti su patyrusiu kelionių organizatoriumi gali būti geriau nei planuoti kelionę pačiam.

1. Jokio vargo ieškant viešbučių bei skrydžių ir juos užsakant. Tikriausiai daugeliui yra tekę nervintis, kai internetinėse rezervacijos sistemose iš pirmo karto nepavyksta užsisakyti norimą pasiūlymą. Kelionių agentas šį daug kantrybės reikalaujantį darbą atlieka už jus. Tokiu būdu sutaupytą brangų laiką galite skirti malonesnei veiklai, pvz., išankstiniam susipažinimui su šalimi, į kurią vykstate.

2. Dėl vieno atidėto skrydžio nesugriūva visa kelionė. Vėluojantis tvarkaraštis – neretai pasitaikanti pigių oro linijų problema. Dar didesniu galvos skausmu ji gali tapti, jei skrendate su persėdimu. Su kelionių organizatoriumi jūs nepavėluosite į kitą skrydį ar užsakytą viešbutį.

3. Skrendant tiesioginiais skrydžiais taupomas laikas. Iš Lietuvos oro uostų pakyla nedaug į įvairius kurortus tiesiogiai skraidinančių orlaivių. Išvykdami su kelionių organizatoriumi, taupote laiką, mat užsakomaisiais reisais keleiviai į žymiausius kurortus skraidinami be persėdimų. Tuo labiau, kad šiemet per Lietuvos sostinę į pietų Europos kurortus „Novaturo“ tiesioginiais skrydžiais jau skrenda net latviai ir estai.

4. Patogumas – dar vienas argumentas kelionių organizatoriaus naudai. Viena vertus, komforto pojūtį didina tiesioginiai skrydžiai patogesniuose lėktuvuose. Antra vertus, dar svečios šalies oro uoste keleivius pasitinka kelionių organizatoriaus atstovai, kurie atostogautojus gabena tiesiai į viešbutį.

5. Suplanuota kelionė paprastai atostogautojus atleidžia ir nuo su maistu susijusių rūpesčių. Kelionių organizatorius paprastai siūlo maitinimo programą „viskas įskaičiuota“. Toks modelis garantuoja dvigubą naudą: ne tik nereikia sukti galvos dėl maitinimosi per atostogas, bet kartu jos gali tapti ir tiksliausiai pagal išlaidas suplanuota kelione.

6. Su bagažu susijusios privilegijos, aktualios tėveliams bei sportininkams. Kuo toliau, tuo daugiau tautiečių atostogauti vyksta su mažais vaikais arba mielai renkasi aktyvias atostogas, todėl žiemą vyksta į slidinėjimo kurortus, vasarą prie jūros – nardyti, plaukioti banglentėmis, jėgos aitvarais ir pan. Šioms keliautojų kategorijoms bagažo klausimas itin aktualus. Iš anksto suorganizuotoje kelionėje nestandartinis bagažas (slidės ir pan.) gabenamas nemokamai. Be to, galima parsivežti daug lauktuvių – didelis leistinas bagažo svoris.

7. Ekskursijos – dar vienas suplanuotų atostogų privalumas. Išvykos metu autobusas keleivius nuveža nuo durų iki durų. Belieka tik mėgautis vaizdais.

8. Lengvai prieinama ir patikima informacija apie šalį iš pirmų lūpų. Kadangi šalyse, kuriose jūs atostogaujate, gyvena kelionių organizatoriaus gidai, iš jų galite gauti daug patikimos informacijos apie vietos papročius, geriausias vietas, restoranus, parduotuves, klubus. Be to, šie asmenys gali padėti geriau įsigilinti į šalies, kurioje viešite, kultūrinį kontekstą.

9. Bėdoje niekada neliksite vienas. Deja, kartais kelionę temdo įvairūs nesklandumai, su kuriais susidoroti savarankiškai gali būti sudėtinga. Problemų atveju – pametus dokumentus ar pan. – kelionių organizatorius visada pasirengęs padėti.

10. Ir svarbiausia – atostogomis galima mėgautis kiekvieną minutę. Kai organizaciniai kelionės rūpesčiai tenka kitiems, jums nebereikia nieko galvoti, belieka tik atsipalaiduoti ir įsijausti į atostogų ritmą.

Žinoma, niekas nekliudo ieškoti alternatyvų pačiam, laukti paskutinės minutės pasiūlymų ir t. t. Vis dėlto reikėtų nepamiršti, jog kelionių organizatorius gali padėti išvengti netikėtumų, sutaupyti nemažai laiko bei užtikrinti maksimalų patogumą. Geriausiai palyginti – išbandyti abu keliavimo būdus ir pagal savo patirtį nuspręsti, kuris jums artimesnis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1010859sec.