Apklausa: ar Latvijos SPA poilsis yra pakankamos kokybės, bet brangus?

Turizmo ir SPA paslaugų ekspertų organizuojami apklausos rezultatai rodo, kad dauguma respondentų vertina teigiamai Latvijos SPA centro paslaugas ir mano, kad jos yra geros kokybės. Tačiau visgi kainos yra per didelis. Pripažįstama, kad ekonominė situacija paveikė ir laisvalaikio centrų lankytojus. Daugiau dėmesio yra skiriama kainoms ir akcijoms.

Apklausos atsakymai parodė, kad Latvijoje yra gana didelis susidomėjimas SPA paslaugomis. Daugiau nei pusė respondentų naudojasi SPA paslaugomis bent kartą per metus, o nuolat - keletą kartų per mėnesį - 10% respondentų.

Dauguma respondentų Latvijos kurortų siūlomas įvairiais procedūras vertina teigiamai, 60% mano, kad kainos yra per didelės, 30% respondentų laiko SPA paslaugas finansiniu atžvilgiu prieinamomis. Daugelis respondentų nurodė, kad jie norėtų, jog apsilankymas SPA centre kainuotų ne daugiau 50 latų, atsižvelgiant į optimalią kainą. Jie nėra pasiruošę išleisti daugiau nei 100 latų.

Komentuodamas tyrimo rezultatus, Valdis Vanadziņš, Baltic Beach Hotel, Pardavimų direktorius teigia: „Tyrimo rezultatai rodo, kad mūsų nustatytos kainos realizuoja kliento poreikius. Mes einame teisingu keliu. Procedūrų kainos svyruoja nuo 5 iki 35 Ls, matyt, jos atitinka potencialiųjų klientų norus ir galimybes. Po nuodugnios tyrimo rezultatų analizės, mes galėsime ir toliau gerinti savo pasiūlymus, taip pritraukdami daugiau klientų“. Labiausiai klientų vertinama yra kūno įvyniojimo procedūra, po kurios seka aromaterapija ir masažas su vulkaniniais akmenimis. Tarp populiariausių vietų Rygoje ir Jūrmaloje, kur galima palepinti save SPA paslaugomis, yra Baltic Beach Hotel, Jūrmala SPA ir Taka Spa, o regionuose - SPA Hotel Ezeri ir Usma SPA.

Pagrindinė priežastis dėl ko lankomasi SPA procedūrose yra noras pagerinti savo savijautą, sveikatą ir pasirūpinti savo grožiu.

Tačiau, bendra ekonominė padėtis šalyje įtakoja žmonių elgesį ir dauguma respondentų pripažįsta, kad dabar jie vis daugiau dėmesio skiria kainoms ir bando pasinaudoti akcijų ir specialių pasiūlymų įvairovė. Be to, norą apsilankyti SPA centre taip pat lemia draugų rekomendacijos.

„Latvijoje šis pramogų sektorius yra palyginti nauja paslaugų niša, kuri turi potencialą augti. Atliktos apklausos patvirtino, kad lanksti kainų politika daro paslaugas dar patrauklesnėmis, todėl mes ir toliau stengsimės bendradarbiauti su SPA paslaugų teikėjais ir kurti klientams specialius pasiūlymus“, apibendrino Irena Riekstiņa, Kaleva Travel direktorė.

Turizmo ir SPA paslaugų ekspertai praneša, kad buvo atliktas rugpjūčio mėnesyje tyrimas. Buvo siekiama sužinoti kaip žmonės vertina Latvijos kurortinių centrų siūlomas paslaugas, kainas ir kokybę, kokios procedūros, kad ir krizės metu, išlieka populiariausiomis. Apklausa vyko virtualioje aplinkoje - www.kalevatravel.lv ir tęsėsi visą rugpjūčio mėnesį. Jame dalyvavo 687 respondentai, amžius - nuo 18 iki 50 metų.

Apklausos organizatoriai dėkoja visiems už atsakymus bei pabrėžia, kad tyrimo rezultatai bus naudojami priimant Spa pasiūlymus.

Apklausą vykdė kelionių agentūra Kaleva Travel. Ji bendradarbiavi su laisvalaikio ir SPA paslaugų teikėjais Baltic Beach Hotel, ESPA Mārcienas dvaru, Dikļu pilimi ir SPA Hotel Ezeri.

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43817997sec.