Estija stebina savo internetinėmis idėjomis

Internetinės tiesioginės transliacijos miestuose tikrai nėra naujovė, tačiau estai šią idėją perkėlė į naują lygį – dabar kiekvienas, būdamas namuose ar darbe gali stebėti baltiško miško gyvenimą tiesiogiai internetu tinklalapyje „Looduskamerad“. Per praėjusius metus šį puslapį aplankė 6 milijonai viso pasaulio gyventojų. Be to, Estijoje šis tinklapis buvo pripažintas labiausiai atitinkančiu „estų dvasią“ – dienraščio „Eesti Päevaleht“ konkurse puslapis laimėjo pagrindinį „estiškiausio dalyko“ apdovanojimą.

„Laimėjimas tik įrodo, jog estų pagrindiniai pomėgiai yra naujosios technologijos ir saugoma gamta. Laimėjimas yra mūsų lankytojų nuopelnas – pastebėjome, jog jie vis ilgiau užtrukdavo tinklalapyje, matyt, gamtos mylėtojus sutraukė raminanti gamtos energija. „Looduskamerad“ yra kolektyvinis kūrinys, galima sakyti, kad prie jo prisideda ne tik tinklalapio kūrėjai, bet ir pati gamta“, – teigė tinklalapio redaktorius ir idėjos autorius Gennady Skromnovas.

Šiuo metu tinklalapis „Looduskamerad“ tiesiogiai transliuoja dvylikos kamerų vaizdą, kuris kas mėnesį sutraukia vis daugiau lankytojų iš viso pasaulio. Pirmoji internetinė kamera buvo įjungta 2005 metais – ja žiemos metu buvo stebimi paukščiai. Internetinio puslapio veikimas šiuo metu užtikrinamas naujausia technika, puslapis nuolatos papildomas naujomis transliacijomis. Šiuo metu populiariausios transliacijos – Jūrinio erelio ir Juodojo gandro lizdai.

Gamtos mylėtojai internetiniame puslapyje gali keistis informacija, diskutuoti naujausių įvykių temomis bei daryti sustabdyto vaizdo nuotraukas. Prie puslapio prisijungia ir ekspertai, kurie padeda puslapio lankytojams susigaudyti laukinėje gamtoje, pavyzdžiui, identifikuoja nufilmuotų paukščių ar gyvūnų rūšis.

Estija garsėja savo technologinėmis invocijomis. Be plataus internetinių vaizdo kamerų pritaikymo Estijoje yra išplėtotas bevielio interneto tinklas – prisijungti prie interneto Estijoje kartais įmanoma ir pačioje miško gūdumoje. Estijoje taip pat gimė tokie populiarūs internetiniai produktai, kaip pokalbių programa „Skype“ ir duomenų keitimosi platforma „KaZaA“.

Estijos miškų gyvenimą galite rasti adresu www.looduskamerad.ee

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6840589sec.