Darželinukė iš Latvijos – Didžiojo žygio po Baltijos šalis nugalėtoja

Pagrindinis „Didžiojo Žygio po Baltijos šalis 2012“ prizas atiteko keturmetei latvei Loretai Vaivodei, kartu su tėveliais šią vasarą aplankiusiai po 5 objektus Lietuvoje ir Latvijoje bei 6 objektus Estijoje. Tai paaiškėjo vakar surengtame Didžiojo žygio po Baltijos šalis apdovanojimų renginyje.

„Sveikiname mažąją nugalėtoją Loretą! Kaip pasakojo jos mama, mergaitė projekte dalyvauja kasmet visą savo gyvenimą, tad yra išties šauni žygeivė. Džiaugiamės ir dėl kitų lietuvių, laimėjusių projekto prizus. Šių metų maršrutai buvo tikrai vaizdingi ir įdomūs, objektai – vieni įspūdingiausių Europoje, o dalyviai – labai aktyvūs. Projektas suteikė galimybę geriau susipažinti ne tik su savo kraštu, bet ir su kaimyniniais. Juk turizme Latvija, Estija ir Lietuva yra ne konkurentai, o partneriai, bendromis pastangomis garsinantys Baltijo šalis“, - žygio dalyvius sveikino Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė.

Renginyje taip pat dalyvavo ir nugalėtojus sveikino Latvijos ambasados atstovė Jelena Markūne ir Estijos ambasados atstovė Külliki Linnamägi.

„Mes su vyru projekte dalyvaujame jau penkerius metus. Žinia apie laimėjimą nuostabi, nekantrauju pasakyti tai dukrelei, kai susitiksime darželyje. Labai džiaugiamės ir nekantraujame pradėti planuoti laimėtos kelionės detales, - pasakoja laimėtojos mama Jolanta Vaivode. - Projekte itin didelį įspūdį paliko Lietuvos miestelis Zarasai, kuriame net likome nakvoti – jautėmės kaip jau kiame Vakarų Europos kurorte.“

Papildomus prizus pasidalijo dar penkiolika dalyvių, tarp kurių – penki lietuviai: Valentinas Tumas galės pasirinkti skrydį į bet kurią Baltijos šalį, Raimondas Zemblys keliaus į Latvijos sostinę Rygą ir kurortą Jūrmalą, Ignas Pocius – į Rygą ir Cėsį, Lina Kleišmantienė mėgausis Estijos dovanotu Saremos poilsio paketu, o Ugnė Klimcukaitė – lietuviškais Druskininkų sveikatingumo malonumais.

Per visą projekto sezoną visi trisdešimt Baltijos šalių objektų buvo aplankyti net 2324 kartus. Populiariausios buvo Lietuvos lankytinos vietos – jas projekto dalyviai užfiksavo 818 kartų. Visai nedaug atsiliko ir Latvijos bei Estijos turizmo „perlai“: juose buvo apsilankyta atitinkamai 755 ir 751 kartą.

Tarptautinį kelionių projektą „Didysis žygis po Baltijos šalis“ kasmet organizuoja Valstybinis turizmo departamentas kartu su Latvijos ir Estijos turizmo plėtros agentūromis. Baltijos šalis populiarinantis žygis šiais metais surengtas šeštą kartą. Projekto organizatoriai jau ragina ruoštis kitų metų vasaros žygiui.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rūjienas saldējuma svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.maijā Rūjienā norisināsies, iespējams, gardākie svētki šajā pusē - Rūjienas saldējuma svētki! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 21.05.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 17.05.2024 AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26138997sec.