Kelionių ekspertai išbando: kodėl verta skristi verslo klase?

Vykdami išsvajotų atostogų ar į skubų verslo susitikimą, keliautojai iš Lietuvos dažniausiai lėktuvuose renkasi ekonominės klasės vietas. Kelionių ekspertai pastebi, kad neišbandžiusieji kokybiškesnių paslaugų siūlančių aviakompanijų tiesiog net ir neįsivaizduoja, kaip gali būti geriau. Ir nors ekonominės ir verslo klasės kainų skirtumas – nemažas, labai tikėtina, kad ir didžiausi skeptikai po tokio skrydžio pritars, jog skristi verslo klase beprotiškai malonu.
Tai patvirtina ir skrydį iš Vilniaus į Stambulą verslo klase neseniai išbandžiusios „Skrendu.lt“ ekspertės Snieguolė Valiaugaitė ir Radvilė Laučytė. Pigių skrydžių rezervavimo ir pardavimo sistemos atstovės dalijasi patirtimi bei įvardija didžiausius skrydžių verslo klase pranašumus.

Atskira registracija ir jokių eilių
Pasak „Skrendu.lt“ eksperčių, prabangos simboliu Lietuvoje ilgai laikyti skrydžiai verslo klase mūsų šalies gyventojams jau nebėra tokie neįkandami, o juos atradusieji skristi ekonomine klase tiesiog daugiau nebenori.
„Verslo klasės bilietai paprastai yra mažiausiai dukart brangesni nei ekonominiai, tačiau gaunamos paslaugos ir dėmesys – trigubi. Sutaupomas laikas ir, be jokios abejonės, išvengiamos papildomos išlaidos skrendant. Pastebime, kad komfortiškus skrydžius verslo klase jau spėjo pamėgti net ir didelės šeimos su vaikais“, – teigė S. Valiaugaitė.
R. Laučytė, antrindama kolegei, pripažįsta, jog verslo klasės keleiviai atostogų skonį pajunta gerokai greičiau. „Pasirinkusieji skrydį verslo klase oro uoste nelaukia eilėse. Jie raudonu kilimu žengia prie registracijos stalo ir žaibišku greičiu keliauja per visas patikras įlaipinimo vartų link. Į lėktuvą ir iš lėktuvo verslo klasės keleiviai tiek įlaipinami, tiek išlaipinami pirmi, tai reiškia, jog gadintis nervų atostogų ir / ar verslo kelionės metu daugiau nebereikia!“ – tikino ji.

Pamirškite rūpesčius dėl bagažo
Skrydis verslo klase itin palengvina ir keliaujančiųjų rūpesčius dėl bagažo taisyklių. Štai pavyzdžiui, vykstant į Stambulą verslo klasės etalonu neretai laikomomis oro linijomis „Turkish Airlines“, kelionių ekspertėms neteko sukti galvos, kokį bagažą vežtis ar kiek daiktų neštis į lėktuvą.
„Keliaujant verslo klase šiomis oro linijomis, dėl bagažo nuolat kylantis streso kamuolys tiesiog pabiro į šipulius. Mat „Turkish AIrlines“ verslo klasės keleiviui priklauso 40 kg registruotas bagažas ir 2 rankiniai bagažo vienetai po 8 kg. Sutalpinti lauktuves dar niekada nebuvo taip paprasta“, – su šypsena pasakojo S. Valiaugaitė.

Lėktuve it geriausiame restorane
Ypatingo komforto verslo klasės klientams nestinga ir pačiame lėktuve, karališkas poilsis ir itin paslaugus aptarnavimas prasideda vos įlipus į orlaivį.
„Erdvūs, minkšti krėslai tarsi masažinėje kėdėje, speciali vieta pailsinti daug nukeliavusias pėdas ir lyg ką tik iš spaustuvės paruošti laikraščiai su naujausiomis pasaulio aktualijomis, – pasakojo R. Laučytė. – Jei to pasirodytų maža, skrydžio metu galima mėgautis ir virtualiosiomis pramogomis, mat kėdėje įmontuotas ekranas siūlo gausų filmų, žaidimų ir muzikos asortimentą.“
Atostogų nuotaiką stiprina ir verslo klasės keleiviams tiekiami gėrimai – vadinamieji „welcome drink“. „Paprastai tai įvairių skonių firminiai limonadai, sultys ar vanduo, nuraminantys sielą ir mintis tik įlipus į orlaivį. Vėliau patiekiami riešutai, kuriuos drąsiai galima kramsnoti skaitant preciziškai paruoštą meniu ir bandant apsispręsti, kuriuo patiekalu iš 3 verta mėgautis šiandien. Jokių plastikinių indų, viskas it geriausiame restorane – tikra maisto puota, kuriai apibūdinti pritrūksta žodžių“, – įspūdžiais dalijosi. S. Valiaugaitė.

Ištaigingas viešbutis ar verslo klubas?
„Skrendu.lt“ ekspertės pateikia dar vieną, net pačius didžiausius skeptikus nuginkluosiantį pranašumą – verslo klasės klubus. Šios oro uostuose specialiai verslo klientams sukurtos erdvės paprastai skirtos atsipalaiduoti, patogiai ir turiningai praleisti laiką iki skrydžio.
„Pamename, jog oro linijų atstovai dar prieš skrydį minėjo, kad Stambule įsikūrusiame „Turkish Airlines“ verslo klasės klube „Lounge Istanbul“ prarasti laiko nuovoką ir praleisti skrydį yra neįtikėtinai paprasta. Likimas mums buvo palankus ir skrydžio nepraleidom, bet minėtasis verslo klasės klubas pranoko visus lūkesčius“, – tikino S. Valiaugaitė.
Jai pritarė ir R. Laučytė: „Dviejuose aukštuose įsikūręs verslo klubas primena ištaigingą 5* viešbutį. Jame maisto ir gėrimų pasirinkimas glosto ne tik akis, bet ir gomurį, ausis lepina „Royal“ fortepijono garsai, o visiems taip trūkstamo vitamino C pasikrauti galima žaidžiant golfą, lenktyniaujant mažomis, pultu valdomomis mašinėlėmis ar užkariaujant krepšinio aikštelę su FIFA.“
Apibendrindamos įspūdžius, kelionių ekspertės tikina, jog savijauta po skrydžio verslo klase lygi poilsiui šiltuosiuose kraštuose. O vis dar abejojantiesiems šios klasės teikiamais pranašumais pabrėžia, kad atostogos turi prasidėti ne vien tik pasiekus savo kelionės tikslą, bet ir kaskart įlipus į lėktuvą.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15406418sec.