Kelionių ekspertė: nuo Kalėdų karštinės ir gaminimo maratono lietuviai bėga į svečius kraštus

„Yra žmonių stipriau įsikibusių į šventines tradicijas, jiems norisi šieno po staltiese ar silkės pataluose ir tai puiku. Tačiau pastaruoju metu lietuviai yra linkę sprukti nuo beprotiškai įtraukiančios Kalėdų karštinės. Keliautojai juokauja, kad važiuoja švenčių sutikti svetur vien tam, kad nereikėtų gaminti“, – su šypsena pasakoja kelionių ekspertų „Baltic Tours“ komandos narė, kūrybininkė ir tinklaraštininkė Snieguolė Valiaugaitė. Ji atskleidžia, į kokias šalis Lietuvos gyventojai vyksta praleisti Šv. Kalėdų ar Naujųjų metų ir kiek tam išleidžia.


Sutikti švenčių sprunka net į Rygą


Ne veltui sakoma, kad šventę svarbiausia susikurti širdyje, o tada – sniegas ar smėlis po kojomis, nebėra taip svarbu. Tam pritaria ir vis daugiau lietuvių, norinčių per šventes išvykti svetur. Jų skaičius kasmet tendencingai auga.


„Įtakos turi ne tik didėjanti kelionių pasiūla, bet ir ekonominės priežastys. Pastaruoju metu kelionė nebėra laikoma prabangos preke, lietuviai mielai investuoja į naujas patirtis ar poilsį“, – pastebi S. Valiaugaitė.


Šalies gyventojai šiemet renkasi ne tik poilsines ar egzotines, bet ir pažintines keliones, pastarosios šaltuoju metų laiku yra itin populiarios. Kelionių ekspertės pasakojimu, žmonės autobusu keliauja į Šv. Kalėdų sutiktuvėms išpuoštą Vieną, Berlyną, Prahą, Laplandiją ar Veneciją. Renkasi ir mums artimus miestus, tokius kaip Ryga, Talinas.


„Nemaža dalis šoka ir į tolimesnės kelionės traukinį. Kai Lietuvoje už lango spigina šaltis, žmonės skrenda gaudyti saulės spindulių į šiltus kraštus, Afriką ar Aziją. Žiemą ypač mėgstama poilsiauti Egipte, Maroke, Dubajuje, Tailande. Tiesa, šilti kraštai dažniau pasiliekami ramesniam laikotarpiui, poilsiui po švenčių“, – sako S. Valiaugaitė.


Šventinė kelionė pigiau už Kalėdų vakarėlį?


Kiek atsidėti šventinei kelionei priklauso nuo to, kokį maršrutą pasirinksite. Jei per šventes keliausite į kaimynines šalis, kainų skirtumas jose šaltuoju metų sezonu ne taip smarkiai skirsis nuo šiltojo. Tačiau išvykstant šiek tiek tolėliau, kelionė gali atsieiti daugiau nei įprastai. Pavyzdžiui, kelionės paketas gali būti pasiūlytas už labai gerą kainą, tačiau kaip priedą teks užsisakyti Naujųjų metų šventinę vakarienę.


„Nors papildomos išlaidos dažnai žmones gąsdina, visada primename, kad kelionės teikiami įspūdžiai, patirtis ir paslaugų kokybė turės žymiai didesnę vertę. Be to, tikėtina, kad už šventinę viešnagę kuriame nors poilsio komplekse Lietuvoje sumokėsite netgi ir daugiau“, – pastebi „Baltic Tours“ kelionių ekspertė S. Valiaugaitė.


Anot specialistės, akyli keliautojai spėja nugriebti ir tikrai pigių šventinių kelionių pasiūlymų į kaimynines šalis. Na, o vidutiniškai šventinei kelionei lietuviai išleidžia apie 400 eurų vienam asmeniui. Švenčių metu kelionių kainos šokteli, nes kasmet didėja tendencija šventiniu metu pasinaudoti laisvomis dienomis ir pakeliauti bent keletą dienų.


„Kiekvienas keliautojas biudžetą planuoja skirtingai, tačiau yra buvę ir labai gražių, sektinų pavyzdžių, kai keliautojai vietoj to, kad pirktų dovanas ar ruoštų vaišėmis nuklotą stalą, su šeimomis išsiruošia atostogų, pavyzdžiui, į Egiptą, Ispaniją, Prancūziją ar net Kubą. Tokiems keliautojams galvos skausmo dėl dovanų ar perpildytų parduotuvių, be abejonės, nelieka“, – pasakoja kelionių ekspertė.


Geriausius pasiūlymus palankiausia įsigyti rudenį


S. Valiaugaitė atskleidžia, kad šventinių kelionių pirkimo maratonas prasideda rudenį. Būtent šiuo laikotarpiu yra geriausias laikas įsigyti kelionei, nes galima rasti pasiūlymų už itin gerą kainą ir jums patogiausiu laikotarpiu, pavyzdžiui, 3–4 nakvynėms. Vėliau šventinių paketų kainų skirtumas būna akivaizdus, be to, telieka tenkintis likusiomis kelionių datomis.


„Ar tai reiškia, kad pramiegojote progą šventes sutikti svetur? Tikrai ne. Kelionių organizatoriai visuomet yra pasiruošę vėlyviems keliautojų sprendimams. Šiuo metu lietuviams vis dar yra siūlomi šventinių kelionių paketai į Europos miestus, Egiptą ar Maroką“, – vardija „Baltic Tours“ kelionių ekspertė.


Didžiausiomis metų šventėmis užsikrėtęs visas pasaulis, todėl jeigu abejojate, ar išvykus nepritrūks šventinės nuotaikos, S. Valiaugaitė tikina, kad turizmo sektorius Kalėdų ir Naujųjų metų sutikimui ruošiasi itin atsakingai.


„Šiltuosiuose kraštuose viešbučiai dažniausiai keliautojus sutinka papuoštomis didžiulėmis eglėmis, palmėmis ir lempučių gausa. Visa Europa alsuoja šventine atmosfera, didmiesčiuose verda kalėdinės mugės. Magiškam metų laikui pasiruošia net ir oro uostai, keleivius jie lepina dovanomis ir įvairiausiomis pramogomis, pavyzdžiui, Helsinkio oro uoste smagiai uždainuoja „Finnair“ stiuardesės, o Briuselio oro uostas puošiasi šokolado skulptūromis“, – apie turizmo sektoriaus kuriamą šventinę dvasią pasakoja S. Valiaugaitė.


Kaip kalėdinė nuotaika kuriama Helsinkio oro uoste, galima išvysti šiame nuotaikingame vaizdo įraše www.youtube.com/watch?v=cWVOJpv8dsw


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18044591sec.