Kas ryžtasi keliauti vienas?

Nors pasaulyje kas ketvirtas turistas keliauja vienas, Lietuvoje ši praktika dar nėra tokia populiari. Gal dėl drovumo, gal dėl kitų priežasčių, mūsų šalyje solo keliautojai sudaro tik apie 3 % turistų. Kodėl Lietuviai nėra linkę keliauti vieni bei kokius privalumus turi toks keliavimo būdas?


Vieni keliauja tik stiprūs žmonės


Ko gero iki šiol dar gajus stereotipas, kad vieni keliauja tik atsiskyrę, vieniši žmonės, neradę sau kompanijos. Tad pasiryžti keliauti vienam gali būti nejauku galvojant, ką žmonės pasakys. Vis tik tiesa ta, jog dėl tikrojo vienišumo keliauja tik mažoji dalis solo keliautojų.


Didžiąją dalį pavienių keliautojų sudaro savimi pasitikintys žmonės, nebijantys visą keliavimo atsakomybę prisiimti sau: jie nebijo iššūkių, moka pasirūpinti savimi, jie aiškiai žino kiekvienos tokios kelionės tikslą. Dažniausiai jie keliauja vieni, nes nori atsiriboti nuo pasaulio bei pabūti su savimi, atrasti vidinę ramybę. O nebijojimas likti vienumoje su savimi – drąsių žmonių bruožas.


Vieni privalumai


Užkietėję solo keliautojai pasakys, jog kartą pabandžius atostogauti vienam, daugiau nebesinorės jokios kompanijos: nereikia derintis prie partnerio, nereikia daryti kompromisų. Tiesiog keliauji ir veiki tai, ką pats vienas nori. Taip ne tik daugiau pamatai, bet ir turi laiko pabūti su savimi, išbandyti save įvairiose situacijose, apmąstyti gyvenimą bei susidėlioti į vietas mintis.


O kai nebesinori vienumos, galima lengvai susirasti draugiją: „Keliaujantys dviese ar su didesne kompanija, žmonės nelinkę megzti naujas pažintis bei ieškoti draugų, o vieniši keliautojai tarsi traukia vieni kitus, – pasakoja „Kelionių panorama“ vadovė Kristina Graužinienė. – Prasidėjusi pažintis nuo pirmo klausimo „Kur keliauji?“, gali tapti stiprios draugystės pradžia“.


Vienos dažniau keliauja moterys


Apie 80 % solo keliautojų sudaro moterys. Tai galima paaiškinti tuo, jog moterys drąsiau mezga naujus ryšius, tad ir kelionės metu gali greitai susirasti draugų bei nesijausti vienišos, jei tik to panorės. Šalis jos renkasi įvairias: nuo poilsinės kelionės Turkijoje iki pažintinės kelionės po Italiją ar savarankiškai atranda Vietnamą.


Vyrai dažniau leidžiasi į savęs išbandymo keliones vieni: įveikti tam tikrą jam svarbų atstumą – dykumą, kalnus, apleistus kraštus, laukinę gamtą – tokie yra dažniausiai pasitaikantys solo keliautojų vyrų kelionių taikiniai.


Sunkiausias – pirmas kartas


Pasiryžę keliauti vieni, turi nusiteikti – iš pradžių lengva nebus. Kaip sako K. Graužinienė, būti tik pačiam su savimi nėra paprasta. Tačiau vėliau, pripratus prie savos draugijos bei susidraugavus su savomis mintimis, darosi vis lengviau ir maloniau.


Patikėkite, pailsėsite vieni žymiai geriau nei nuolatos bandydami ieškoti kompromisų bei nuolaidžiaudami savo kelionės kompanionui.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13952899sec.