Ar jūsų bagažas tinkamas kelionei? [2]

Kad jūsų kelionėje viskas vyktų sklandžiai, jums būtina įsigyti tinkamą bagažą. Kaip išsirinkti tinkamiausią krepšį ar lagaminą kelionei? Į ką kreipti dėmesį? Jūsų išsirinktas krepšys turi užtikrinti jūsų daiktų saugumą.

Dešimt svarbiausių bagažo savybių:

1. Visgi pasitaiko atvejų, kad bagažas pasimeta. Nepamirškite ant savo bagažo užrašyti kontaktinius duomenis. Kontaktiniai duomenys turėtų būti tvirtai prikabinti ar prisegti prie lagamino.

2. Bagažas turi būti ryškus ir greitai pastebimas. Jei jūs įsigijote neryškų lagaminą ar kelioninį krepšį, nebijokite jo pasižymėti, tarkim užrišti kokį kaspinėlį ar skarelę. Tokie ženklai padės greičiau atrasti savo bagažą.

3. Bagažas turi būti mobilus. Patogiausi krepšiai - lagaminai ant keturių ratukų. Tokius lagaminus galima stumti, nešti ar vilkti.

4. Įsigykite universalų lagaminą ar krepšį. Toks bagažas bus naudingas įvairiais atvejais.

5. Bagažas turi būti geros kokybės. Rankenos, užtrauktukai, rateliai turi būti itin tvirti. Kartais pasitaiko nemalonių staigmenų oro uoste, kai sugedus kuriai tai bagažo daliai, iškrenta drabužiai.

6. Bagažas turi būti lengvas. Jau praėjo tie laikai, kai kelioniniai krepšiai sverdavo labai daug. Šiandieniniai krepšiai gaminami iš lengvesnių medžiagų, pavyzdžiui, aliuminio, polikarbonatino arba nailono.

7. Atkreipkite dėmesį ir į krepšio vidų. Pirkdami naują rankinę ar lagaminą įsitikinkite, kad jame yra įrengtos įvairaus dydžio kišenės.

8. Beveik visuose lagaminuose yra įtaisyti ratukai. Kuo ratukai tvirtesni ir įtaisyti toliau nuo pačio krepšio, tuo krepšys stabilesnis. Rinkitės didesnius ratukus – jie palengvins krepšio judėjimą.

9. Bagaže dažniausiai yra laikomas nekilnojamasis turtas, įsitikinkite, kad lagaminas yra tvirtas.

10. Visiškai apsisaugoti nuo vagysčių neįmanoma. Galbūt vertėtų įsigykite užrakinamus lagaminus ar krepšius. Nepirkite pigaus lagamino, mat tokių lagaminų užraktai gana greitai genda. Tačiau rakinami lagaminai sukelia problemas vykstant į JAV. Čia oro uostų darbuotojai pasirinktinai atidaro kelis lagaminus ir juos nuodugniai išnagrinėja. Jei darbuotojai aptinka užrakintą lagaminą – išlaužia spyną ir nemoka kompensacijos. Galbūt tinkamiausias sprendimas būtų TSA raktų kodai (Transportation Security Administration). Būtent juos turi oro uosto darbuotojai. Toks raktų kodas apsaugotų jūsų bagažą nuo sugadinimų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 alanas 05/20/2010 08:06 nekilnojamo turto dokumentai turbut. Va neseniai turėti tokį dalyką,praradau dokumentus skrydžio metu,patikėkite kiek tai kainavo nervų....

2 Justė 05/13/2010 10:40 9. Bagaže dažniausiai yra laikomas nekilnojamasis turtas

Ar tikrai? :DDD

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14317393sec.