Penki patarimai, kaip saugiai pasiruošti skrydžiui

Daugelis lėktuvo keleivių tegia, kad sėkmingas skrydis priklauso tik nuo piloto. Iš tiesų tai netiesa. Keleivis gali ne tik palengvinti darbą lėktuvo įgulai, bet ir užsitikrinti savo saugumą. Lėktuvo keleivis turėtų klausytis stiuardesių nurodymų. Statistikos duomenys teigia, kad skrydžiai lėktuvu kur kas saugesni nei keliavimas automobiliu. Tačiau pastaruoju metu vis dažniau susiduriama su lėktuvų avarijomis, technininėmis problemomis. Kaip keleivis turėtų elgtis skrydžio metu? Kokių saugos priemonių jis turėtų laikytis?

1. Prieš rezervuojant bilietus, pasidomėkite lėktuvo tipu ir būkle. Nepatingėkite ne tik pasiklausinėti savo draugų nuomonių, bet ir paskaitykite portalų komentarus. Jie padės atsirinkti tinkamą aviakompaniją. Atkreipkite dėmesį ir į lėktuvo amžių. Žmonės dažnai mano, kad saugiau skristi naujesniu lėktuvu, jog katastrofos priežastimi neretai tampa orlaivių amžius. Dažniausiai Azijos oro linijų bendrovių lėktuvai klientus skraidina naujais lėktuvais, (seniausiems -devyneri metai), tačiau Europos aviakompanijos klientus skraidina 13 metų senumo lėktuvais.

2. Rinkitės saugią lėktuvo vietą. Kur kas jausitės saugiau sėdėdami ne prie lango. Atsitikus nelaimei, jūs kur kas lengviau pasieksite išėjimo duris. Lipant į lėktuvą, įsidėmėkite avarinių išėjimų vietas, pasiteiraukite kur randasi saugos liemenės ir neapsikraukite save rankiniu bagažu.

Įdėmiai išklausykite saugos instruktažą, sekite stiuardesių nurodymų.

3. Skrydžio pakilimo metu nesiklausykite muzikos ir nemiegokite. Būkite dėmesingas, bet nepanikuokite. Atsitikus nelaimei, skubiai reaguokite į įvykį. Tačiau bet kokia panika gali sukelti papildomų problemų. Nebijokite apie keliamas abejones pranešti stiuardesei. Jei kilimo metu įvyksta nelaimingas atsitikimas, pavyzdžiui, girdite cypiant stabdžius, išlikite ramūs ir nepanikuokite. Išklausykite, ką sako ir pataria įgula.

4. Nepalikte savo sėdimos vietos. Jei pradėsite panikuoti, sukelsite pavojų ne tik sau, bet ir aplinkiniams. Nevartokite alkoholio - alkoholis jums sutrukdys ne tik blaiviai mąstyti, bet ir judėti. Jei susidūrėte su „techninėmis problemomis”, pabandykite pasikviesti pagalbon stiuardesę, nemėginkite spręsti jų vienas.

5. Lėktuvo nusileidimo metu taip pat reikalingas jūsų dėmesys. Jei pajausite stipresnius garsus, neišsigąskite, tai būdinga visiems lėktuvo nusileidimams.

Jei vadovausitės šiais patarimais, skrydis bus kur kas saugesnis ir trumpesnis.

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40662503sec.