SIXT Lietuva: 2012 m. automobilių nuomos paklausa išaugo 20 proc.

2012-aisiais metais, „SIXT Lietuva“ automobilių nuomos paslaugų kompanijos duomenimis, daugiausia automobilių nuomojosi svečiai iš Vokietijos ir Rusijos. Užsienio turistai Lietuvoje dažniausiai keliavo į Kuršių Neriją, Druskininkus, Kauną bei Klaipėdą.

„Automobilių nuomos paslaugų paklausa, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, išaugo 20 proc. Tačiau išlieka tos pačios tendencijos kaip ir pernai – iš užsienio turistų mūsų paslaugas dažniausiai renkasi vokiečiai ir rusai“, – sako SIXT vadovas Lietuvoje Algimantas Andrašiūnas.

Dažniausiai automobilius nuomojosi tų šalių gyventojai, kurios turi tiesioginius skrydžius į Lietuvą. „SIXT Lietuva“ duomenimis, šiais metais automobilių nuomos paslaugos buvo paklausiausios tarp keliautojų iš Vokietijos – jie sudarė 38 proc. visų klientų, o ne iš Europos sąjungos šalių, daugiausiai automobilių nuomos paslaugomis naudojosi svečiai iš Rusijos – 7 proc. visų klientų. Taip pat netrūko turistų iš Ispanijos ir Italijos, kurie sudarė po 5 proc. visų klientų. Iš egzotiškų šalių turistų, kurie pasirinko „SIXT Lietuva“ paslaugas, buvo svečiai iš Kataro ir Pietų Afrikos Respublikos.

Pasak A. Andrašiūno, svečiai iš užsienio vis dažniau teigiamai atsiliepia apie lietuvių vairavimo kultūrą, kuri pastebimai gerėja. Todėl jie automobilius nuomoja ne tik verslo, bet ir turizmo tikslais. Juolab, kad Lietuvos atvykstamojo turizmo rodikliai 2012 m. Statistikos departamento duomenimis, pagal kriterijų „Kelionių agentūrų ir ekskursijų organizatorių veikla“, išaugo 23 proc., lyginant su praėjusių metų pirmaisiais dviem ketvirčiais.

Didelė dalis turistų 2012 m. rinkosi maršrutą per visas tris Baltijos šalis. Nuomoto automobilio nebūtina grąžinti pirminiame jo nuomos punkte, nes SIXT suteikia galimybę palikti nuomotą automobilį SIXT Latvijos ar Estijos atstovybėse.

„SIXT Lietuva“ atstovas pastebi, kad užsienio turistai beveik keturis kartus dažniau automobilius nuomojasi oro uoste nei Vilniaus centre įsikūrusioje SIXT atstovybėje. Populiariausi automobilių modeliai yra kompaktinės klasės „VW Golf“ bei ekonominės klasės automobiliai – „VW Polo“. Nors svečiai iš Rusijos dažniau renkasi prabangesnius automobilius, pavyzdžiui, „SIXT Lietuva“ siūlomus „BMW“ 5 serijos automobilių modelius.

Apie „SIXT Lietuva“. SIXT– pirmaujanti mobilumo paslaugų teikėja Europoje, įkurta 1912 metais Miunchene, Vokietijoje. SIXT nuomoja automobilius, teikia išperkamosios nuomos, automobilių parko valdymoir konsultavimo paslaugas ir yra naujoviškų technologijų lyderė šiose srityse. SIXT veikia 105 šalyse ir turi daugiau kaip 4000 nuomos punktų visame pasaulyje. Daugiau informacijos rasite adresu http://www.sixt.lt/; www.facebook.com/sixt.lietuva.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.17615414sec.