Keliavimas autostopu

Koks yra įdomiausias keliavimo būdas? Beabejo - autostopas. Autostopas yra nemokamas, turiningas ir pakankamai greitas keliavimo būdas. Puiki galimybė derinti malonumą su nauda!

Keliaujant autostopu sėkmė ir judėjimo greitis priklauso nuo pasirinktos vietos. Renkantis stovėjimo vietą, pirmiausiai reikėtų galvoti apie vairuotoją. Pasirinkite patogią vietą - kad jus gerai matytų, kad būtų patogu, saugu ir galima sustoti. Automobilių vairuotojui saugu sustoti yra tada, kai jis jus gerai mato, kai netoliese nėra medžių ar griovio, kai vienoje vietoje stovi mažai keleivių. Tad pasirinkti tranzavimo vietą, nėra taip lengva. Patartina tranzuoti keliems keliautojams kartu. Tai ne tik padeda greičiau susirasti transporto priemonę, bet ir kelionę paversti saugesne bei įdomesne.

Vizos.

Prisiminkite, kad Latvijoje ir kai kuriose Europos šalys (pavyzdžiui, Rusijoje) vykdomas vizų rėžimas. Prieš pradėdami kelionę, sužinokite, ar jums reikalinga viza.

Maršrutas.

Norint sėkmingai keliauti, patartina į Europos sostines vykti su tradiciniu transporto (autobusu ar lėktuvu) ir tik tada pradėti savo kelionę autostopu. Autostopas neleidžia visiškai atsipalaiduoti. Jūs turite pasirūpinti bilietais, aiškiu maršrutu, apskaičiuoti savo laiką. Kilometrų skaičius per dieną neturi viršyti 500. Be to, planuojant maršrutą, nepamirškite kada jums reikia grįžti į „pradinį tašką“. Rezerve pasilikite vieną parą.

Kalba.

Keliaujant autostopu, neprivalote žinoti tos šalies į kurią keliaujate, kalbos. Viskas ko jums reikia, tai kelių žemėlapis ir gebėjimas skaityti kelio ženklus. Žinoma, jei žinote šalies kalbą, jums bus kur kas paprasčiau susikalbėti ar padaryti kelionę įdomesne.

Ką reikia su savimi pasiimti?

Susitaikykite su tuo, kad jūsų bagažas vistiek bus sunkus. Jei nenorite nakvoti viešbučiuose, rekomenduojame pasiimti (dviems žmoniems): kuprinę (talpa - 35-45 litrai), dvigubą miegmaišį ir palapinę, kuri sveria ne daugiau kaip 2 kilogramus. Būtina vilkėti ryškios spalvos striukę (vairuotojų dėmesiui skatinti), su savimi turėti sporto kostiumą, sportinę avalynę ir dar keletą patogių drabužių. Kita: dokumentai, kelių atlasas, Europos šalių žemėlapis, pirmosios pagalbos rinkinys, vaizdo kamera, žibintuvėlis, peilis ir asmens higienos produktai.

Studentams rekomenduojama su savimi turėti studentų ISIC kortelę, kuri padės sutaupyti tam tikrą pinigų sumą. Studentai gali naudotis nuolaidomis muziejuose, stovyklavietėse, nakvynės namuose, viešajame transporte ir net kavinėse ar restoranuose.

Pinigai.

Dviems savaitėms jums būtina su savimi turėti maždaug apie 500 JAV dolerių. Pinigus geriausia laikyti banke ir mokėti kredito kortele. Taip apsisaugosite nuo vagysčių.

Maitinimas.

Maitinimu pasirūpinkite iš anksto. Daugelis tranzuotojų su savimi pasiima įvairaus maisto, tačiau maistas ne tik greitai genda, bet ir užima daug vietos. Ekspertai rekomenduoja lankytis greitose maitinimo įstaigose, kur galima įsigyti pigaus maisto (3-10 JAV doleriai arba eurai). Populiariausia užkandinė – „McDonalds“.

Kaip greičiau „tranzuoti“?

Yra trys svarbiausi tranzavimo veiksniai. Jūs turite pasistengti, kad jus pastebėtų. Visų antra, kad vairuotojas užsinorėtų jums padėti. Ir trečia, kad jis sustotų. Beje, sunkumas, su kuriuo tenka susidurti autostopininkams - draudimas tranzuoti Vakarų Europos šalių. Tad atidžiai rinkitės „balsavimo“ vietas.

Automobilių vairuotojai dažnai atidžiai apžiūri stabdantįjį. Pasistenkite atrodyti tinkamai. Mat keliuose siautėja plėšikai ir narkomanai.

Svarbiausia yra ne tik surasti mašiną, bet iš jos išspausti viską, kas tik įmanoma.

Apgyvendinimas.

Jūs galite rinktis nakvynę palapinėje arba viešbutyje. Iš anksto pasidomėkite apgyvendinimo vietomis bei jų kainomis.

Kempingas (13-15 JAV dolerių) – speciali poilsiavietė už mažą kainą. Kempinge yra įrengtas tualetas ir dušo kabina, kartais galima išsinuomoti palapinę.

Hostelis (25-35 JAV doleriai) - kažkas panašaus į jaunimo nakvynės namus. Yra skirtingų hostelių - nuo dviviečiai kambarių su virtuve, vonios kambariu , tualetu ir kambariai, skirti 15-20 žmonių.

Viešbučiai ir moteliai (35 JAV dolerių). Pigiausių viešbučių ir motelių sąrašą galima rasti YouthHotel interneto svetainėje - www.youthhotel.be.

Drąsa.

Daugelis „balsuotojų“ taip pasineria į šią pramogą, kad pamiršta baimės ir saugumo pojūtį. Nerekomenduojama „balsuoti“ naktimis bei esant blogoms oro sąlygoms (lietus, pūga, kruša) - tai pavojinga gyvybei!

Išprievartavimai, apiplėšimai ir žmogžudystės yra gana retas reiškinys kelyje, tačiau apie juos nereikia pamiršti.

Kelionė autostopu vyksta ištisus metus, tačiau geriausias laikas - nuo rugpjūčio iki spalio mėn. Tuo metu Europoje vyrauja geros oro sąlygos. Taigi, jei nusprendėte leistis į kelionę autostopu, linkime didžiausios sėkmės!

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18100286sec.