Palangoje prasidėjo lenktynių simuliatoriaus turnyras

Savaitgalį startavęs lenktynių simuliatoriaus turnyras “Palanga 2013” vyks dar 4 savaitgalius. Toks, realus įspūdžius kuriantis ir saugaus vairavimo įgūdžiams formuotis padedantis simuliatorius yra vienintelis Baltijos šalyse. Prekybos tinklo „Technorama“ šiemet Lietuvai pristatytas lenktynių simuliatorius, neseniai susilaukė išskirtinio dėmesio ir Palangoje vykusiose 1000km lenktynėse.

Profesionalių lenktynininkų įvertintą simuliatorių jau gali išbandyti ne tik „Technorama“ klientai, bet ir visi savaitgaliais atostogaujantys Palangoje. Kiekvieną dieną bus renkami geriausiai pravažiavę finalininkai. Vienas iš jų kasdien bus apdovanojamas „Palanga 2013“ turnyro prizu.

Lenktynių simuliatorių valdo du integruoti kompiuteriai. Vienas jų atsakingas už žaidimą, o kitas – už judesių kontrolę. Žaidimas perduoda simuliatoriui duomenis apie trasą, automobilį, galingumą, o simuliatorius šią informaciją akimirksniu apdoroja. Būtent tokios informacijos pagrindu simuliatorius juda trasoje, imituodamas lenktynėms būdingus veiksmus, kaip 180 laipsnių apsisukimas, „užneštas“ mašinos galas, trasos nelygumų įtakojamas automobilio nestabilumas ir t.t.

Realumo ir tikrumo įspūdį kuria ir tai, kad simuliatorius tiksliai atkartoja net 4 jėgas: pirmyn-atgal, aukštyn-žemyn, pasvirimai į kairę ir dešinę, sukimąsis aplink savo ašį. Pasisukimo greitis yra 120 laipsnių per sekundę. Apie savo ašį simuliatorius gali suktis neribotą kiekį kartų.

“Jausmas važiuojant simuliatoriumi šiek tiek kitoks, bet labai geras. Patiko ir ypatingai sužavėjo tai, kad jaučiasi automobilio pagreitis. Labai tiksliai atkartoja lenktyninio automobilio judesius. …” Tai labai gera mokomoji priemonė. Pirmas įspūdis nulipus nuo simuliatoriaus – GERAS DAIKTAS.” … Iš pradžių buvo sunku priprasti prie svyravimų ir posūkių, tačiau lygiai taip pat reikia priprasti ir prie lenktyninio automobilio, kai pirmą kartą sėdi už jo vairo,” - tokiais savo įspūdžiais po pirmųjų simuliatoriaus bandymų dalijosi lenktyninkai ir ralio entuziastai Dominykas Butvilas, Robertas Kupčikas, Dainius Matijošaitis, Karolis Griška.

Trys monitoriai, rankinis stabdis, sankaba, pavarų perjungėjas ir galimybė išvystyti neribotą greitį – elementai paverčiantys simuliatorių lenktyniniu automobiliu, kuris 100 km/val. greitį pasiekia per kiek mažiau nei 2 sekundes.

Lenktynių simuliatorius yra viena geriausių priemonių teisingai įvertinti savo jėgas. Nes net daugkartinis Lietuvos čempionatas, patyręs lenktyninkas Aurelijus Simaška, lenktynių trasoje patyrė keletą nesėkmių.

„Mūsų tikslas – parodyti kiek įmanomą didesnį šiuolaikinės technikos spektrą. Nes jau dabar daugelis žmonių domisi technologijomis, patys renka informaciją internete ir ieško išskirtinių galimybių. Lenktynių simuliatorius- vienas geriausių pavyzdžių, kaip galima apjungti technologijas su realiais potyriais,“- tvirtina prekybos tinklo „Technorama“ vienas iš vadovų Česlovas Steigvila.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.50624895sec.