Populiarėja kelionės autobusu

Per pastaruosius 5 metus lietuviai pamėgo keliones autobusu į Latviją, Lenkiją ir Baltarusiją. "Eurolines" organizacijai priklausantys Lietuvos vežėjai teigia, kad per šių metų antrą ketvirtį į šias šalis keliavo 10 proc. daugiau keleivių nei pernai, t.y. virš 40 tūkst. – šį ketvirtį dėl Europos vyrų krepšinio čempionato skaičiai bus dar didesni.

"Maršrutus po Baltijos šalis ir Baltarusiją dažniausiai renkasi verslininkai, kadangi šiomis kryptimis keliauti galima kelis kartus per dieną. Tiesa, dėl Rygoje vykusio Europos vyrų krepšinio čempionato rugpjūčio pabaigoje šoktelėjo pardavimai į Latviją", – sako Edmundas Pavlovas, "Eurolines" organizacijos Lietuvoje vadovas.

Vyksta į renginius ir festivalius

Viena iš augančio populiarumo priežasčių – renginiai ir festivaliai.

"Nuolat stebime keliautojų srautus – jie itin suintensyvėja artėjant įvairiems čempionatams, festivaliams ir renginiams užsienio šalyse. Šiuo laikotarpiu įsigyjama net po kelis bilietus, kadangi dažniausiai keliaujama su draugais, kolegomis. Artėjant dideliems renginiams ar šventėms, pavyzdžiui, Europos vyrų krepšinio čempionatui ar Oktoberfestui, svarstome galimybes pakoreguoti maršrutus, esant poreikiui, įtraukiame papildomus maršrutus", – kalbėjo E. Pavlovas.

Šeimos renkasi tolimas keliones

Jaunos šeimos ir studentai pamėgo tolimesnių maršrutų keliones. Populiariausios kryptys – Vokietija, Austrija ir Italija. Per birželio-rugpjūčio mėnesius iš Lietuvos į šias šalis autobusais keliavo apie 8 tūkst. keleivių.

"Prieš 5 metus šeimos buvo linkusios autobusu keliauti trumpus atstumus – į Latviją ir Lenkiją. Į kaimynines valstybes kelionė trunka 3-4 valandas. Dabar keliautojai autobusu vyksta ir į Austriją, Estiją, Daniją. Šių kelionių trukmė 8-20 valandų. Tendencija augo gerėjant paslaugų kokybei – autobusais keliauti vis patogiau: suteikiama galimybė naudotis bevieliu internetu, daugiau vietos, kondicionavimo sistema, media centras bei kt. privalumai sukuria pridėtinę vertę ir kuria komfortą", – teigia E. Pavlovas.

Turistų skaičius didės

Pagal statistinius duomenis, per paskutinį 2014 m. ketvirtį į Lietuvą daugiausiai turistų atvyko iš Vokietijos – virš 54 tūkst., Lenkijos ir Baltarusijos – beveik 40 tūkst. Pasak organizacijos vadovo, autobusais svečių į Lietuvą atvyksta apie 10 proc. Autobusais vangiai keliauja turistai iš kitų šalių.

"Turistai, keliaujantys mūsų linijomis sudaro vos dešimtadalį visų keleivių. Artimiausiu metu ketiname imtis strateginių veiksmų, paskatinsiančių didesnį turistų skaičių, tačiau neženkliai didėjantys srautai priklauso ne tik nuo vežėjų, bet ir nuo pačios valstybės strategijos, priemonių, kuriomis formuojamas šalies veidas", – kalba E. Pavlovas.

"Eurolines" organizacijai priklausantys Lietuvos vežėjai, į naujų autobusų parką, keleivių aptarnavimo kokybės standartizavimą investavę 3,2 mln. eurų, šiemet ketina aptarnauti apie 15 proc. daugiau keleivių nei 2014 m. – apie 200 tūkst.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR
Lieldienas  un skolēnu brīvdienas Estravel Latvia
Atpūta svētkos un skolēnu brīvlaikā - īsie ceļojumi un atpūta tepat Tartu ar izklaides programmu. Nepalaidiet garām, jo vietas kūst! | Skatīt vairāk
no 222 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51367903sec.