Šiaurės Korėjoje atidaryta pirmoji picerija

Šiaurės Korėjos sostinėje Pchenjane visai neseniai atidaryta pirmoji picerija šalyje. Restorano vadybininkas sako, kad jau seniai atėjo laikas korėjiečiams susipažinti su pica, kuri žinoma visame pasaulyje. Naujajame restorane klientai galės paragauti įvairių picų ir patiekalų iš makaronų.

90-tųjų metų pabaigoje Kim Čen Ira buvo pasikvietęs į Šiaurės Korėją italų virėjų komandą, kurie turėjo išmokyti kepti picą, tačiau griežta italų virtuvės kontrolė stabdė restoranų vystymą. Tuokart italų virėjai turėjo praeiti rentgeno patikrą, smegenų skenavimą, duoti kraujo ir šlapimo įvariems tyrimams atlikti. Restorano vadybininkas prisimena, kaip vienas virėjas pasipiktinęs paklausė, koks turėtų būti atstumas tarp alyvuogių ir picos. Šiaurės Korėjos vadovas buvo asmeniškai suinteresuotas, kad šios gamybos technologijos būtų išmokta itin tiksliai ir teisingai.

Tačiau šis profesionalus pasirengimas pasirodė esąs nepakankamas, todėl šalies diktatorius uždraudė picas gaminti šalyje iki tol, kol nebebus daroma jokių klaidų. Galiausiai grupė korėjiečių virėjų nuvyko į Romą ir Neapolį eiliniams apmokymams. Jiems grįžus pagaliau duotas leidimas atidaryti pirmąjį restoraną Pchenjane.

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22549081sec.