Graikijos tradicinės virtuvės ypatumai

Graikija garsėja tradicijų puoselėjimu, tad nekeista, kad daugelis šalies virėjų naudojasi senaisiais kulinarijos receptais. Tiesa, kulinarai sugeba juos atnaujinti ir paversti įspūdingais ir individualiais šedevrais.

Jau daugiau nei dešimt metų Graikija garsėja savo kroketų gamyba. Kroketai (graikiškai: krokéttes) dažnai įdaromi mėsa, krabais, žuvimi, špinatais, cukinija, pievagrybiais, taramá, rausva bulvių tyre ir ikrais.

Graikijos kulinarijoje itin populiarios elektrinės orkaitės ir jų gaminiai - pita duona. Píttes yra sluoksniuotos tešlos duonos gaminiai. Graikijos miestuose jų galima įsigyti ant kiekvieno gatvės kampo. Dažniausiai pita duona valgoma su špinatais, sūriu, mėsa, dešra, obuoliais ir pan. Įsiminkite, kad píttes duoną geriausia pirkti karštą.

Grįžtant prie senųjų laikų tradicijų, reikia suvokti, kad graikai nuo seno buvo žmonės, kuriems svarbiausia yra ne pavalgyti, o šnekučiuotis, juokauti, atsipalaiduoti. Todėl pietūs ar vakarienė susideda iš daug mažų patiekalų. Graikai pasižymi vaišingumu. Taigi užkandinių virėjai su pasimėgavimu rodys savo kupinus puodus, keptuves. Jums beliks visko paragauti. Tačiau neišsigąskite, padavėjas jums leis paragauti išsirinktų valgių ir tik tada užsisakyti pagrindinio patiekalo. 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60853386sec.