Turkijoje būtina paragauti tikros turkiškos kavos

Turkų kava arba Turk kahvesi yra geras pasirinkimas vakarienės pabaigai. Užsisakant kavos, būtina pasakyti, ar ją norima gerti be cukraus (sade), su trupučiu cukraus (orta) ar labai saldžią (sekerli), kadangi cukrus dedamas jau gaminant kavą – jis sumaišomas su kavos granulėmis. Turkiška kava pateikiama mažuose puodeliuose. Kavos gėrimas Turkijoje tikras menas - vienu gurkšniu per daug ir jūsų burna pilna kavos tirščių.

Kavos tirščius galima panaudoti būrimams – visada atsiranda vietinių, teigiančių, jog gali nuspėti ateitį iš šių kavos tirščių. Ant puodelio reikia uždėti lėkštutę ir palaukti, kol tirščiai atvėsta. Tuomet būrėjai paprašo apversti puodelį aukštyn kojomis, keletą kartų supurtyti ir nukelti puodelį nuo lėkštutės. Likimo vingiai bus aiškiai matomi iš kavos tirščių formos ir kontūrų, palikusių ant lėkštutės.

Kalbama, kad būtent turkai išpopuliarino kavą Europoje – turkų kariauna, atsitraukdama nuo Vienos, paliko prie miesto vartų maišus, pilnus kavos pupelių.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16727781sec.