Sankt Peterburge atidarytas naujas muziejus

Sankt Peterburgo miestas praturtėjo dar vienu kultūros objektu ant Nevos upės kranto – gegužės pabaigoje savo duris atvėrė šiuolaikinio meno „Naujasis muziejus“. Jo kolekcija sudaryta iš Tarybų laikų menininkų ir šiuolaikinio rusų meno atstovų darbų.

Šiuokart nesivaikyta mados rengti šiuolaikinio meno parodas buvusiose gamyklose ar fabrikuose, - „Naujasis muziejus“ įsikūrė 1870 metais pastatytame trijų aukštų name, esančiame istoriniame miesto centre, Vasilevskio salos 6-oje linijoje. Muziejaus patalpose įrengtos naujausios technologijos: įrengta temperatūros ir drėgmės kontrolės sistema. Pastate daug kilnojamų konstrukcijų, kuriomis per vieną valandą galima pakeisti parodų salių geometrinį išplanavimą.

Žinoma, svarbiausias akcentas skiriamas ekspozicijoms, kuriose stengtasi supažindinti su šiuolaikinio meno atstovų, kurie jau dabar vadinami „klasikais“, darbais. Tai Levas Kropivnickis, Vladimiras Nemuchinas, Oskaras Rabinas, Viktoras Pivovarovas, taip pat šių dienų art-scenos „žvaigždės“ – Dmitrijus Gutovas, Pavelas Peperšteinas, Aidenas Salachovojas, Olegas Kulika ir daugelis kitų. „Nepaisant laikmečio ir amžiaus, visų mokslininko darbai, kurie eksponuojami „Naujajame muziejuje“, jau yra įėję į istoriją ir eksponuoti daugelyje parodų Maskvos ir užsienio muziejuose, bet, kaip įprasta, ne Sankt Peterburge“ – sako Aslanas Čechovas, kurio privačių darbų dėka įkurtas muziejus.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59260702sec.