Atradimas keliautojams – išskirtinė Sokotros sala

Sokotros salas, esančias Indijos vandenyne, dažnas pavadina arabiškomis Galapagų salomis. Sokotra yra salų grupė, priklausanti Jemenui. Grupę sudaro pagrindinė Sokotros sala ir keletas mažų salelių. Salų grupelė plyti rytinėje Somalio dalyje. Kol kas tik retas keliautojas žino šiuos kraštus.

Sokotros salų grupė dėl savo geografinės padėties yra labai uždara – joje randama įvairių augalų rūšių, kurių nėra niekur kitur pasaulyje. 30% Sokotros augalų yra unikalūs, – salos simboliu yra tapęs keistuolis medis – „slibino kraujas“. O ką jau kalbėti apie retas Sokotros roplių rūšis.

Šaltojo karo metu Sokotra buvo patekusi į uždarą karinę zoną ir tik paskutiniuoju metu į ją įleidžiami ir keliautojai. Oro uostas saloje pastatytas tik 1999 metais. Salos turizmo industrija neišvystyta – nors kitą vertus, tai yra privalumas. Retai kur keliautojai gali rasti unikalius kampelius ir netrukdomai jais grožėtis.

Siekiant apsaugoti unikalią Sokotros salų gamtą, 2008 metais archipelagas įtrauktas į Unesco saugomų gamtos objektų sąrašą.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71070504sec.