Didžiojoje Britanijoje pastebėtos milžiniškos žiurkės

Bredfordo (Vakarų Jorkšyras – Didžioji Britanija) gyventojus pastaruoju metu apėmė baimė, kadangi visai neseniai mieste buvo pastebėtos milžiniškos žiurkės, kurių dydis siekė net 70 centimetrų. Britų laikraštis The Sun praneša, kad Bredforde ir anksčiau buvo pastebėtos žiurkės, kurios pasirodė esančios dukart didesnės nei įprastai.

" Tai greičiau monstrai, o ne žiurkės," – sako Brendonas Godaras, vienas iš gyventojų, kuriam pavyko vieną iš šių žiurkių nugalabyti. Vienas sanitarinės tarnybos darbininkas šiuos gyvius apibūdino dar išraiškingiau:

"Darbe mačiau tūkstančius žiurkių, bet nė karto nemačiau tokių milžiniškų. Pastaroji, kurią nušoviau, buvo labai baisi."

Kas iš tikrųjų yra šie gyvūnai? Ekspertai mano, kad tai galėtų būti bebrinės žiurkės Myocastor coypus, kilusios iš Pietų Amerikos, tačiau laikui bėgant paplitusios po Euraziją ir Šiaurės Europą. Bebrinės žiurkės išauga iki tokio dydžio monstrų, kuriuos ir galėjo matyti Bredfordo gyventojai. Manyta, kad bebrinės žiurkės Anglijoje išnaikintos jau prieš dvidešimt metų, tačiau, galimas daiktas, kai kurios iš jų išgyveno.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77768612sec.