Mammadaba siūlo išbandyti grybų rauginimo receptą

Šie metai grybautojus džiugino grybų gausa. Taigi aktualus klausimas – kaip išsaugoti juos žiemai? Siūlome išbandyti senovinį grybų raugimo receptą.

Rauginti grybai yra kur kas sveikesni už marinuotus, kadangi jų gamyboje nenaudojamas sintetinis produktas – acto rūgštis. Sūdant grybus sunaudojama labai daug druskos, todėl žiemą prieš gaminant tenka juos plauti ilgai ir nuobodžiai. Rauginimo paslaptis - šilta vieta (28-30 laipsnių) – kaimo sodybose tam reikalui puikiai tinka krosnies užkampis, tačiau miestiečiams tenka kaip reikiant pasukti galva norint rasti rauginimui tinkamą vietą.

Rauginti galima bet kuriuos valgomus grybus – visų geriausia viename puode primaišyti įvairių grybų. Nepamirškite, kad lengvai pasūdytame vandenyje vieną kartą būtina nuvirti baravykus, raudonviršius, ūmėdes, rudmėses, o ruduosius piengrybius, grūzdus ir pūkuotes – dukart. Kai išvirti grybai atvėsta, tuomet pats laikas juos sudėti į stiklainius ar molinius puodus. Kartu su grybais įdėkite krapų (galima džiovintų ir su sėklytėmis) ir juodųjų serbentų lapų. Trims litrams grybų reikia: 3-5 skiltelių česnako, 2-3 valgomųjų šaukštų druskos, 3-4 šaukštų cukraus. Sudėtą masę būtina suslėgti, kad grybus užlietų susidaręs tirpalas, ir padėti į šiltą vietą. Po 3-4 dienų skystis įgis pieno baltumo spalvą ir išsiskirs rūgštis. Tuomet laikas stiklainius užsandarinti (jokiais būdais nehermetiškai). Raugintus grybus geriausia laikyti vėsioje vietoje – rūsyje ar šaldytuve. Raugintus grybus galima pakepti keptuvėje su bulvėmis, panaudoti gaminant salotas ar tiesiog valgyti tiesiai iš stiklainio. Gero apetito!

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.80787182sec.