Į Juodkrantę grįžo Žvejo šventė

Šeštadienį po  kelerių metų pertraukos į Juodkrantę sugrįžo Pamario krašto žvejo šventė, kuri šiais metais buvo skirta Neringos įkūrimo 50-osioms metinėms pažymėti.

Renginiu siekta apjungti visų pamario krašto žvejus, tad Juodkrantėje sulaukta svečių iš Drevernos, Šilutės, Rusnės, Klaipėdos. Kad atvykėliai šventėje nenuobodžiautų, visi, tarp jų ir Nidos bei Juodkrantės gyvenviečių atstovai, buvo pakviesti dalyvauti įvairiose rungtyse. Viena linksmiausių  ir šlapiausių – žuvies gaudymas rankomis. Į marių vandens pripildytą kubilą buvo įleista net 13 ungurių. Sporinėse rungtyse pirmas vietas dalinosi Drevernos ir Juodkrantės komandos.

Užsukę į šventę akis paganyti galėjo marių krantinėje įsikūrusioje mugėje, paragauti gardžios žvejo A. Raukčio išvirtos žuvienės. Nelaužydamas tradicijų šventėje apsilankė ir Neptūnas, į Juodkrantę atplaukęs valtele. Vandenų valdovas kartu su Neringos savivaldybės mero pavaduotoju Vigantu Giedraičiu apdovanojo varžybų nugalėtojus bei įteikė padėkas  ilgamečiams žvejams, šeimoms, kurios perduoda žuvininkystės tradicijas iš kartos į kartą bei  tinklų mezgėjoms.

Šventę vainikavo koncertas, kurio metu susirinkusius Juodkrantės pamaryje sveikino Neringos savivaldybės meras Antanas Vinkus, prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma Adamkiene, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP)  vadovas Algirdas Butkevičius, Žuvininkystės departamento prie ŽŪM direktorius Darius Nėnius ir kiti i svečiai.

Šventę organizavo Liudviko Rėzos kultūros centras kartu su Neringos savivaldybe, Juodkrantės verslininkais ir žvejais.

 

Liudviko Rėzos kultūros centro informacija

 
 
 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50724316sec.