Autorius: Čekijos turizmo informacijos centras
Šaltinis: www.czechtourism.com
Nuo lapkričio 11 d. Čekijoje ragaujamas jaunasis Šv. Martyno vynas. Pagal tradiciją jauną vyną pardavinėti ir gerti galima tik nuo lapkričio 11 dienos iki Kalėdų. Čekijoje auginamos tokios vynuogių rūšys kaip Müller-Thurgau Veltlínské, Svatovavřinecké, Modrý Portugal (Blauer Portigieser).
Šv. Martyno vynas pasižymi subtiliu vaisių aromatu, yra labai harmoningas ir gaivus. Raudonas Šv. Martyno vynas tinka prie keptos žąsies su kopūsta ir knedlikais.Prie keptos vištos žinovai rekomenduoja rinktis baltąjį arba rožinį vyną.
Daugeliuose vyno rūsyse, restoranuose, viduramžių pilyse galima degustuoti Šv. Martyno vyną, paklausyti cimbolų muzikos ir arčiau susipažinti su vyndarystės tradicijomis ir čekų virtuve. Renginiai:
Lapkričio 11 d. 11:11 val. Karlšteino pilyje laukia Šv. Martyno vynas, kepta žąsis, cimbolų muzika. www.hradkarlstejn.cz
Miestas Úherské Hradiště kviečia lapkričio 11 d. ne tik vyno mylėtojus! www.slovacko.cz
Lapkričio 12 d. Zbiroho pilyje vyks Jaunojo Šv. Martyno vyno šventė. Programoje: Moravijos vynų degustacijos, kepta Šv. Martyno žąsis, amatininkų mugė. www.zbiroh.com
Lapkričio 19-20 dienomis vyno rūseliai Znojmo regione (Pietų Moravija) atvers duris vyno mylėtojams. www.jizni-morava.cz
Daugiau informacijos: www.czechtourism.com
Draudžiama portale www.travelnews.lt paskelbtą informaciją perpublikuoti be Travelnews.lt redakcijos sutikimo.