Tarptautinis elektromobilių maratonas užsuks į Kauną [1]

Birželio 1-10 d. vyksiantis elektromobilių maratono Talinas - Monte Karlas trasa drieksis per Kauną.

Pirmos automobilių Žvaigždžių lenktynės iš Talino į Monte Karlą įvyko 1930 m. 2011 m. buvo atkurta senoji lenktynių tradicija, tik joje lenktyniavo elektromobiliai, kurių prie starto linijos susirinko 14. Lenktynių startą davė Estijos sostinėje viešėjęs princas Albertas II. Po 3 500 km kelionės finišo liniją Monte Karle kirto 4 elektromobiliai.

Šiemet maratono organizatoriai pasiūlė atkurti istorinę trasą, kuri tarpukariu vedė per Kauną ir Panevėžį. Startas iš Kauno planuojamas birželio 2 d. vakare. Kauno miesto savivaldybėje viešėjęs maratono vadovas, Monako Garbės konsulas Jüri Tammas su mero pavaduotoju Stanislovu Buškevičiumi aptarė, kaip pasiruošti priimti renginio dalyvius.

„Svarbus ne tik pats maratonas, propaguojantis ekologiško transporto idėją, bet ir bendradarbiavimas tarp miestų bei regionų", - teigė konsulas J. Tamm.

Maratonas vyks įprastinėmis eismo sąlygomis ir jame dalyvaus transporto priemonės, kuriomis leidžiama važinėti visuomeniniais keliais. Organizatoriai paprašė, kad elektromobilių vairuotojai turėtų galimybę savo transporto priemones pakrauti pagrindinėje Kauno aikštėje. Bus reikalinga prieiga prie 380 voltų elektros srovės.

Mero pavaduotojas S. Buškevičius patikino, kad Rotušės aikštėje bus įrengta prieiga elektromobiliams pakrauti. Čia bus surengta ir iškilminga starto ceremonija.

„Būtina, kad pagaliau įvyktų persilaužimas ir kuo daugiau žmonių persėstų į elektromobilius. Pavyzdį turi parodyti valdžia. Mes siekiame, kad Kaunas taptų elektromobilių sostine Lietuvoje", - teigė S. Buškevičius.

Planuojama, kad visoje lenktynių trasoje dalyvaus 6 elektra varomi automobiliai. Kiti, kurių techninės galimybės ir grafikas yra riboti, galės prisijungti atskirose trasos dalyse. Todėl lenktynės skirstomos į papildomus formatus - „Baltijos reidas" (Estija, Latvija, Lietuva, Lenkija), „Kalnų reidas" (Čekijos Respublika, Slovakija, Austrija) ir „Adrijos reidas" (Italija, Monakas).

Prizas rengiamas ir žurnalistams bei fotokorespondentams, kurie visuomenei pristatys renginį. Pasak J. Tamm, pasibaigus lenktynėms geriausios nuotraukos bus sudėtos į specialų maratonui skirtą albumą.

Visa informacija apie maratoną, dalyvius ir pasirengimą skelbiama interneto svetainėje www.electricmarathon.eu

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

1 raimonda252 07/07/2016 10:04 Smagu, kad Lietuvoje vis daugiau dėmesio skiriama elektromobiliams ypač kai pasaulyje jie taip populiarėja. Kaunas tikri šaunuoliai, bus džiugu jei jiems pavyks įgyvendinti šia idėja su elektromobiliais. Šis miestas gali tapti švariausiu Lietuvoje. Tačiau gaila tik to, kad su elektromobilių atėjimu į Lietuvą autoservisai praras dalį savo darbo ypač Kaune jei jų idėja pasitvirtins. Taip pat tokios parduotuves kaip auto dalys Kaune https://www.pigiausiosdalys.lt/lt/salonai irgi praras dalį klientų. Galima sakyti, kad kvėpuosime švariu oru, tačiau nemažai žmonių neteks darbo.


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41766095sec.