Dalaso valstijoje atidarytas didžiausias meno kompleksas

Laukinis vakarų menas atspindės Teksaso valstijų „veidą“. Jau kurį laiką galima pastebėti, kad antroji pagal dydį JAV valstija, daugiausia dėmesio skiria kultūrai ir menui. Pavyzdžiui, Houston Museum District, su daugiau kaip 7 milijonais lankytojų yra viena populiariausių JAV kultūros vertybių. Tuo tarpu vakarų miestas Fort Worth gali pasigirti net penkiais puikiais muziejais, įskaitant muziejų National Cowgirl Museum.

Vienas iš svarbiausių Dalaso kultūrinių renginių buvo spalio 12 dienos AT&T Performing Arts Center. Tai yra muzikos, teatro, šokio ir operos kultūros kompleksas, kurio dizainu rūpinosi garsusis architektas Norman Foster. Reikėtų paminėti, kad centro išlaidas, kurios sudaro 354 milijonų JAV dolerių, gaunamos iš privačių lėšų. Pastate vyrauja raudona spalva Oper Margot ir Bill Winspear operos namai.

Taip pat buvo pastatytas Dee ir Charles Wyly teatras, Annette Strauss Artist Square meno aikštė, City Performance Hall ir Charles A. Sammons parkai. Visi šie pastatai buvo įrengti tarp esamų kultūros institucijų, kaip Dallas Museum of Art ir Black Dance Theater. Tai yra milžiniškas meno kompleksas, kurio bendras plotas yra 30 ha ir kuris tuo pačiu metu yra didžiausias tokio pobūdžio JAV kompleksas. Atidarymo savaitės metu, t.y. nuo spalio 12 iki 18 dienos planuojami specialūs koncertai, renginiai.

Papildoma informacija: www.attpac.org

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17231393sec.