Pavasarį startuos tradicinis «Kauno dviračių maratonas 2012»

Gegužės 13 d. jau trečią kartą vyks dviračių sporto profesionalų ir mėgėjų šventė „Kauno dviračių maratonas 2012". M. K. Čiurlionio tiltu ir Europos prospektu nusidrieksiančia trasa dviratininkai mėgėjai apsuks 4 ratus, o profesionalūs sportininkai - 10 ratų, taip įveikdami beveik 80 km distanciją.

Dviratininkų šventę atidarys maratono dalyvių paradas, kurio metu kauniečiai ir miesto svečiai galės išbandyti savo jėgas ir dviračio greitį, apsukdami vieną trasos ratą. Pirmieji prie starto linijos stos profesionalūs sportininkai. Po jų varžysis dviratininkai mėgėjai - tai daugiausia dalyvių suburianti rungtis.

Maratono organizatoriai - viešųjų įstaigų „Takas" ir „Dviratai" atstovai - penktadienį vykusio susitikimo su Kauno meru Andriumi Kupčinsku metu teigė, kad šis renginys jau spėjo išpopuliarėti ir turi gerą vardą.

„Kaunas davė gerą pavyzdį kitiems didiesiems šalies miestams. Jau ir Vilniuje, Šiauliuose pradėti rengti panašūs maratonai. Pernai parinkta trasą labai patiko dalyviams. Buvo puikiai įvertinta kokybiška gatvės danga, saugumas ir gražūs vaizdai. Specialistų nuomone, čia galėtų vykti ir Lietuvos plento dviračių čempionatai, tarptautinės dviračių lenktynės", - teigė VšĮ „Dviratai" valdybos narys Linas Vainius.

Remdama dviračių sporto entuziastų iniciatyvą, Kauno savivaldybė sutiko tapti renginio globėja. Pernai vykusiam dviračių maratonui savivaldybė skyrė apie 10 tūkst. litų. Panašią sumą ketinama skirti ir šiais metais.

„Prisimenu, į pirmąjį maratoną susirinko keli šimtai dviratininkų. Tuo tarpu pernai jų suvažiavo daugiau nei septyni šimtai. Akivaizdu, kad sveiką gyvenseną ir ekologiją propaguojanti sporto šaka mūsų mieste populiari", - teigė dviratį minti taip pat mėgstantis meras A. Kupčinskas.

Gegužės 13 d. dviračio maratono metu bus ribojamas eismas M. K. Čiurlionio tiltu ir Europos prospektu. Kelio ženklai bei tvarką ir saugumą užtikrinantys kelių policininkai automobilių vairuotojus nukreips kitomis gatvėmis.


 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34456205sec.