Į tarptautinę Malaizijos turizmo šventę pakviesti ir Lietuvos atstovai

Malaizijos turizmo ministerija 223 dalyviams iš 23 valstybių suorganizavo MEGA pažintinę programą (MEGA FAM). Ši programa – dalis kasmet rengiamos tarptautinės šventės „Malaizijos spalvos 2009“.

Kovo pabaigoje užsienio svečiai, kurių didžiausią dalį sudarė kelionių agentai ir žiniasklaidos atstovai iš įvairių šalių (Australijos, Bangladešo, Brunėjaus, Kinijos, Danijos, Indijos, Indonezijos, Italijos, Japonijos, Laoso, Makau (Kinijos administracinis regionas), Norvegijos, Rusijos, Saudo Arabijos, Singapūro, Pietų Afrikos, Pietų Korėjos, Taivano, Tailando, Filipinų, Jungtinių Arabų Emyratų, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Lietuvos, kuriai atstovavo kelionių žurnalo „Kelionės ir pramogos“ darbuotojai) buvo pakviesti į Kvala Lumpūro viešbutį „The Legend Hotel“.

Pranešimą apie Malaizijos kultūrą skaitė Malaizijos universiteto vyriausiasis lektorius, Malaizijos oro linijų ir Malaizijos privataus apgyvendinimo asociacijos atstovai. Savo kultūrinį paveldą pristatė įvairių etninių grupių, kurių Malaizijoje yra per 50, atstovai. Buvo prekiaujama tautiniais suvenyrais, vaišinamasi.

Po oficialios programos buvo surengta iškilminga vakarienė. Jos rėmėjas – Dato Amirrudin Abu, laikinai einantis Malaizijos turizmo ministerijos generalinio direktoriaus pareigas.

Visi svečiai kartu su vietos aukštuomene dalyvavo Nepriklausomybės aikštėje (Merdeka square) Malaizijos turizmo departamento surengtoje kasmetinėje turizmo šventėje „Malaizijos spalvos“ (Colours of Malaysia). Šis reginys skirtas Malaizijos turtingam ir egzotiškam paveldui bei kultūrai paminėti. Garbingiausias ceremonijos liudytojas – Jo Didenybė Malaizijos karalius Mizan Zainal Abidin.

Šia švente siekiama sukurti kuo daugiau turizmo veiklų, paskatinti vietos ir užsienio turistus susidomėti Malaizija, puoselėti ir branginti Malaizijos meną ir kultūrą, koordinuoti Malaizijos centrinės vyriausybės bei savivaldybių ir privataus sektoriaus pastangas organizuoti turizmo renginius, kurių tikslas – kelti šalies ekonomiką ir didinti kapitalo įplaukas į turizmo sektorių.

Šių metų renginio koncepciją perteikė gatvės karnavalo atmosfera. Taip pristatomos Malaizijos kultūros tradicijos, menas, šokiai, muzika ir maistas. Jų pristatymą papildė įspūdingi šviesos ir garsų vaizdai, akinančių fejerverkų paletė.

Šventės organizatoriai suteikė galimybę svečiams pamatyti įdomiausias šalies vietas, etninių grupių kultūrinį gyvenimą. „Kelionių ir pramogų“ žurnalo atstovai kartu su norvegų ir danų žurnalistais susipažino su įdomiausiomis Kvala Lumpūro vietomis ir Borneo saloje gyvenančios ibanų genties kultūra, ekologiniu turizmu. Svečiai lankėsi orangutangų rezervate, plaukė valtimis į džiungles, turėjo galimybę susipažinti su šalies vidaus turizmo produktais ir kitomis vietovėmis.

 

Keliones

„Kelionių ir pramogų“ informacija: www.kelionesirpramogos.lt

www.tourism.gov.my/com2009

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21549702sec.