Uostamiesčio turizmo koziriai: delfinai, dinozaurai ir gintaro kelio salelės

Šį pavasarį iš Graikijos į Klaipėdą sugrįžę 8 delfinai po kelerius metus trukusios rekonstrukcijos atnaujintą Jūrų muziejų vėl pavers stipriausiu turistų traukos centru visoje Lietuvoje. Visgi trečias pagal dydį Lietuvos miestas pasiruošęs įrodyti, kad be delfinariumo čia apstu ir kitų turizmui patrauklių vietų. Jos bus pristatytos gegužės 22-23 d. įvyksiančioje paskutinėje šių metų Valstybinio turizmo departamento organizuojamoje vietinio turizmo verslo misijoje „Klaipėda vaikams, tėveliams ir seneliams“.

„Pernai uostamiestį aplankė daugiau nei 4 tūkst. lietuvių. Užsienio šalių, iš kurių pernai Klaipėda sulaukė daugiausia svečių, dešimtuke turistai iš Lietuvos yra antri, tad šia vietinio turizmo verslo misija siekiame didinti srautus ir čia jau buvusius vietinius turistus pritraukti dar ne kartą sugrįžti“, - atskleidžia Valstybinio turizmo departamento vyr. specialistė Ieva Druktenė

Pasak jos, naują turistinį sezoną Klaipėda pradeda su trenksmu. Uostamiestyje duris atvėrė naujas privatus gintaro muziejus „Amber Queen“ su gintaro dirbtuvėmis ir fantastiška gintaro ekspozicija. Muitinės patalpose, buvusiame KGB padalinio Klaipėdoje rūsyje įkurta Rezistencijos ir tremties ekspozicija su autentiškomis kameromis. Aktyvaus turizmo mėgėjus turėtų pradžiuginti pailginti dviračių takai, o pati didžiausia naujiena – greitasis keltas Klaipėda - Juodkrantė - Nida.

Visi naujai duris atvėrę muziejai yra modernūs ir interaktyvūs. Štai, Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje bus pristatyta naujausia edukacinė programa „Legendinė Klaipėdos virtuvė“ – apie XIX a. miesto karčemas, populiariausius patiekalus. Bus surengta jų degustacija, dalijami receptai, sprendžiami kryžiažodžiai. Misijos dalyviai taip pat apsilankys gintaro muziejuje „Amber Queen“ ir Laikrodžių muziejuje. Teminę ekskursiją „XIX a. Mėmelis“ senamiestyje praves autentiškai apsirėdęs gintaro žvejas Igoris Osnač, pernai pelnęs sėkmingiausio Lietuvos turizmo projekto apdovanojimą už indėlį į Pasaulio gintaro kelią.

Po viešbutyje „Amberton“ vyksiančios Kontaktų mugės renginio dalyviai apžiūrės ne tik atnaujintą delfinariumą, bet ir vyks į vienintelį Baltijos šalyje dinozaurų parką. Už 7 km nuo Klaipėdos esančioje nedidelėje ir mažai žinomoje Radailių gyvenvietėje pernai atidarytas kelių hektarų dydžio parkas su 40 natūralaus dydžio judančių ir riaumojančių pirmykščių reptilijų muliažų. Šis parkas užtikrintai įsirašė į lankytinų pajūrio turistinių vietų žemėlapį.

2013 m. Klaipėdoje apsilankė 75 tūkst. turistų. Didžioji dauguma (20 tūkst., arba 52 proc.) – iš Vokietijos. Taip pat Lietuvos uostamiesčiu domėjosi rusai (2,5 tūkst.), italai (1,7 tūkst.), turistai iš JAV, Lenkijos bei Prancūzijos (po 1,5 tūkst.), Anglijos (1,1 tūkst.), Latvijos (1 tūkst.). Klaipėdos senamiesčiu pernai buvo atvykę pasigrožėti ir po kiek mažiau nei tūkstantį ispanų ir šveicarų.

Ši verslo misija yra projekto „Lietuvos vietinio ir atvykstamojo turizmo skatinimas“ dalis. Verslo misiją inicijuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, ji įgyvendinama ir finansuojama pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo lėšų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.35637999sec.