airBaltic sėkmingai išleido 200 milijonų eurų obligacijų emisiją

Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ 2019 m. liepos 23 d. sėkmingai išleido 5 metų trukmės 200 milijonų eurų obligacijų emisiją, kuri paskelbta didžiausia obligacijų emisija Latvijoje. Pavedimas buvo teigiamai priimtas tarptautinės ir vietinės investuotojų bendruomenės – pavedimai atlikti daugiau nei 100 investuotojų iš 25 šalių, o vertybinių popierių paklausa viršijo pasiūlą.


„airBaltic“ valdyba kartu su „J.P. Morgan“ ir „SEB“ susitiko su investuotojais visose trijose Baltijos šalių sostinėse bei Londone, Frankfurte, Ciuriche, Ženevoje ir Helsinkyje.


„Tai istorinis žingsnis mūsų oro linijoms – mes ne tik išleidome didžiausią emisiją Latvijos istorijoje, bet tapome pirmosiomis Centrinės ir Rytų Europos oro linijomis, kurios pateko į tarptautines kapitalo rinkas su euroobligacijų pasiūlymu. Investuotojai aiškiai parodė, kad „airBaltic“ strategiją jie laiko brandžia ir stipria. Mes tęsime augimo strategiją, pristatytą mūsų verslo plane „Destination 2025“. Emisijos pagalba mes ženkliai sustiprinsime savo likvidumą ir toliau investuosime į savo lėktuvų parką“, – džiaugiasi Martin Gauss, „airBaltic generalinis direktorius.


„Šiuo pavedimu vietinių ir tarptautinių investuotojų bendruomenė patvirtina ir pripažįsta „airBaltic“ kredito istoriją. Baltijos ir Šiaurės šalių investuotojų bendruomenė sukūrė didelę paklausą, o šis pavedimas tiesia kelią Kapitalo rinkos plėtrai mūsų regione“, – teigia Paulius Žurauskas, SEB banko Baltijos šalių Kapitalo rinkos vadovas.


5 metų trukmės 200 milijonų eurų obligacijų emisija turės fiksuotas metines 6,75% palūkanas. Obligacijų apmokėjimas numatomas 2019 m. liepos 30 dieną. Obligacijos bus įtrauktos į „Euronext Dublin“ vertybinių popierių biržą – tai viena iš labiausiai pripažintų obligacijų prekybos vietų visame pasaulyje.


„airBaltic“ pasirinko „J.P. Morgan“ kaip pasaulinį koordinatorių, o kartu su „SEB“ – kaip bendruosius jos obligacijų programos ir pardavimo partnerius. Pagrindinis teisinis „airBaltic“ patarėjas Anglijos teisės klausimais buvo „Dentons“, bet dėl Latvijos jurisdikcijos klausimų kompaniją konsultavo „Cobalt“. Anglijos teisės klausimais „J.P. Morgan“ ir „SEB“ kompanijas konsultavo „Linklaters“.


Liepos 10 d. „airBaltic“ buvo suteiktas BB- stabilus išankstinis kredito reitingas.


„airBaltic“ yra gerai žinomi regiono vežėjai, kurie atlieka svarbų vaidmenį užtikrindami oro jungtis su Latvija ir Baltijos šalimis. Pasak naujausių verslo strategijos konsultantų „Roland Berger“ tyrimų, 2018 metais „airBaltic“ tiesiogiai ir netiesiogiai 2,5 procento prisidėjo prie Latvijos BVP ir sukūrė beveik 30 000 darbo vietų. „airBaltic“ yra Baltijos regiono lyderė, dėl lyderystės Rygos oro uoste, ženklių rezultatų Vilniaus ir Talino oro uostose bei konkurencingos kainodaros. Pagrindinis bendrovės akcininkas yra Latvijos valstybė, turinti 80,05 % akcijų, o Lars Thuesen per jam priklausančią įmonę Aircraft Leasing 1 SIA valdo apie 20 % akcijų.


„airBaltic” – 1995-aisiais įkurta akcinė bendrovė. Tai punktualiausia oro linijų bendrovė Europoje, vykdanti skrydžius daugiau nei 80 krypčių, siūlanti didžiausią maršrutų įvairovę ir patogų susisiekimą per Rygą pasiekiant Europą, NVS ir Vidurio Rytus.


„airBaltic“ lėktuvų parką sudaro 39 orlaiviai: 19 Airbus 220-300 orlaivių, 8 – Boeing 737, 12 – Bombardier Q400Next Gen.


„airBaltic“ yra pelniusi tarptautinių apdovanojimų už naujoviškų paslaugų sukūrimą ir pasiekimus pertvarkant verslą. 2017-aisiais oro linijų bendrovė gavo CAPA regioninių oro linijų apdovanojimą. 2018 m. pelnė ATW oro linijų apdovanojimą: įmonė buvo paskelbta „Metų rinkos lyderiu”. „airBaltic“ buvo išrinkta punktualiausia oro linijų bendrove pasaulyje 2014, 2015, 2016, 2017 metais.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61699986sec.