Lietuvos senjorai keliauja dažniau tik už bulgarus ir rumunus

Pasivaikščioję po Vilniaus senamiestį, ne kartą išgirsime užsienio kalba bendraujančius turistus iš svetur. Mūsų jau nebestebina su žemėlapiais po miestą klaidžiojantys ir vyresnio amžiaus svečiai. Tačiau ar užsienyje sutinkami Lietuvos senjorai? „Eurostat“ statistika liūdina – Lietuvos senjorai keliauja retai.


Mus „lenkia“ tik Bulgarija ir Rumunija


Nenuostabu, kad Lietuvoje vis dažniau pastebimi skandinavų, vokiečių turistai: šių šalių senjorų keliavimo rodikliai kone kelis kartus viršija Europos vidurkį.


Senjorai sudaro tik 10 % visų Lietuvos keliautojų, ir svetur jie sutinkami dažniau tik už bulgarus ir rumunus – šių šalių pensininkai keliauja dar rečiau už mūsų tautiečius. Pagrindinėmis priežastimis, kodėl vyresni nei 65 m asmenys nekeliauja, įvardijami finansiniai aspektai bei sveikatos problemos.


Kur poilsiauja Lietuvos senjorai?


Išsiruošę keliauti, Lietuvos senjorai nelinkę išlaidauti: jiems svarbi ne prabanga tviskantys apartamentai, o graži gamta, geras klimatas, jūra. Dažniau Lietuvos senjorai renkasi pažintines keliones autobusu, tačiau vis daugėja ir tokių, kurie prioritetą teikia ramiam poilsiui prie jūros. Tokiu atveju jie renkasi keliones lėktuvu į Kroatiją, Turkiją, Ispaniją, Bulgariją. Tokioms savaitės trukmės atostogoms išleidžia apie 400 eurų.


Kaip pastebi „Kelionių panorama“ vadovė Kristina Graužinienė, vyresnio amžiaus klientai neieško ir naujovių: „Jei vieną kartą jie puikiai pailsėjo Bulgarijos kurorte, kitąmet, tikėtina, jie vėl rinksis šią kryptį“.


Keliauja prižiūrėti anūkus


Pasak kelionių agentūros atstovės, vis dažniau jaunos šeimos į keliones vyksta su savo mažamečiais vaikais. Tačiau norėdami bent dalį atostogų laiko pamiršti mažylių priežiūros rūpesčius, keliauti kartu pakviečia ir savo tėvus.


„Kasmet vis daugiau senelių pasinaudoja tokia proga pailsėti užsienio kurorte, taip ne tik padeda savo vaikams prižiūrėti anūkus, bet ir patys pasilepina saule ir šilta jūra“, – kalba K. Graužinienė ir priduria, jog pajutę atostogų „skonį“, po to jie sugrįžta išsirinkti ir kelionės tik sau.


Keliauja ir vieni


Didžioji dalis senjorų keliauja dviese arba mažomis grupelėmis. Taip keliauti ne tik smagiau, tačiau gaunamos ir papildomos nuolaidos.


Vis tik neradę kompanionų, kartais senjorai ryžtasi keliauti ir vieni: „Dažniau taip keliauja atostogaujantys ne pirmą kartą. Jie jaučiasi ramiau, nes jau žino, kad oro uoste juos pasitiks viešbučio atstovai bei jais pasirūpins“, – pastebi kelionių ekspertė.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17558599sec.