Naujos atostogų kalnuose tendencijos: keliones automobiliu keičia tiesioginiai užsakomieji skrydžiai

Daugelis žiemos atostogų jau nebeįsivaizduoja be savaitės kalnuose ant snieglentės ar slidžių. Tai patvirtina ir „Tez Tour” produkto skyriaus vadybininkė Akvilė Barakauskaitė. Ji pastebi, kad lietuviai ne tik mielai renkasi aktyvesnes atostogas kalnuose, bet į juos vis dažniau vyksta ne automobiliu, o lėktuvu. Svarbiu prioritetu tampa patogumas: tiesioginiais skrydžiais populiariausius Austrijos bei Italijos kalnų kurortus galima pasiekti vos per kelias valandas, o pasinaudojus kelionių organizatoriaus paslaugomis pamiršti rūpesčius dėl kelionių nuo oro uosto iki viešbučio ir atgal bei patogiai atsigabenti savo įrangą.


TAIP! patogioms sportiškoms atostogoms

Populiarėjant aktyviam laisvalaikiui ir slidinėjimo bei snieglenčių sportui, auga ir slidinėjimo kelionių populiarumas. Anksčiau pradžiamokslį įveikę kaimyninių šalių trasose slidininkai imdavo dairytis aukštesnių kalnų ir kelią iki jų įveikdavo automobiliais ar autobusais. Dabar, kaip pastebi A. Barakauskaitė, slidininkams mėgėjams vis didesniu prioritetu tampa patogumas ir laiko sąnaudos. Jei atostogos trunka tik savaitę, gaila dvi dienas iš jų paaukoti kelionei. „Kai tik žmonės pradėjo dairytis kuo patogesnių kelionių variantų į kalnų slidinėjimo kurortus, mes juos pasiūlėme. Keliautojai įsivertino, kiek laiko sugaišta patys planuodami kelionę ir šią užduotį patikėjo kelionių organizatoriui, galinčiam pasiūlyti labai patogių slidinėjimo paketų. Šių kelionių potencialas kiekvienais metais auga ir kiekvienų metų rezultatai mus vis labiau džiugina,” – naujausiomis tendencijomis dalijasi „Tez Tour” atstovė.


Žinoma, tiesioginis skrydis – didelis privalumas taupantiems laiką – vos kelios valandos ir tu jau kalnuose. Bet tai dar ne viskas… Visai savaitei galima pamiršti automobilį, nes pervežimais iš oro uosto iki viešbučio ir atgal pasirūpina kelionių organizatorius, o iki trasų, dėl puikiai išvystytos infrastruktūros, galima keliauti slidininkų autobusais arba apsigyventi viešbutyje prie pat trasų. Taip pat neteks taupyti kilogramų pakuojant būtiniausius daiktus, nes kiekvienam keliautojui siūlomas registruotas 18 kg bagažas bei dar 10 kg įrangos gabenimui. A. Barakauskaitė patvirtina, kad slidinėjimo paketą galima sudaryti ir pagal keliautojo pageidavimus: „Patogus tiesioginis skrydis, pervežimai, apgyvendinimas su pasirinktu maitinimu ir įrangos gabenimas bei galimybė užsisakyti slidinėjimo pasus tiesiog autobuse. Malonumas, tiesa? Juk slidinėjimo atostogos pareikalaus daug jėgų, tad kam vargintis jas planuojant?”


Italija ir Austrija vilioja naujienomis

Italijos ir Austrijos Alpių kurortai išlieka nepajudinamu kokybės garantu. Šie slidinėjimo cetrai niekada nenuvilia slidininkų, tad kelionių populiarumas šiomis kryptimis auga. „Yra keliautojų, kurie visada slidinėja vienoje ar kitoje šalyje ir nieko keisti nenori. Kiekvienas kurortas stengiasi pamaloninti nuolatinius savo svečius, tad nuolat atnaujina trasas ir kasmet pasiūlo vis daugiau naujovių. Puikus pavyzdys – „ZellamseeXpress“ projektas,” – intriguojančia naujiena dalijasi A. Barakauskaitė. Cel am Zė (Zell am See) kurortas 2019 m. gruodžio mėnesį užbaigė ambicingą projektą, sujungusį Cel am Zė ir „Skicircus” (Saalbach-Hinterglemm-Leogang) slidinėjimo zonas į vieną didelę su daugiau nei 300 km trasų. Tai puikus pasirinkimas trokštantiems kiekvieną dieną slidinėti vis naujomis trasomis.

Norintiems išbandyti naujus kalnus bei kitas atostogų kryptis A. Barakauskaitė siūlo reguliariaisiais skrydžiais keliauti slidinėti į Andorą ar į populiariausius Gruzijos slidinėjimo kurortus Gudaurį ir Bukariantį.


Kurortai kiekvieno norams

Vienu sunkiausiu rebusu planuojant slidinėjimo kelionę tampa tinkamiausio kurorto pasirinkimas. Skirtingi keliautojai – skirtingi lūkesčiai ir poreikiai, o kurortų daug. Šioje situacijoje verta pasikliauti objektyviais kelionių organizatoriaus patarimais. A. Barakauskaitė išskiria keletą keliautojų tipų ir jiems geriausiai tinkančių kurortų.


Šeimoms su vaikais ji rekomenduoja Madona di Kampilją (Madonna di Campiglio) Italijoje: „Čia daug trasų, tinkamų mažiesiems ir pradedantiesiems, šeimų pramogų zonų ir net 5 lietuviškai kalbantys instruktoriai.” Austrijoje šeimoms su mažais vaikais idealiai pritaikytas Kapruno slidinėjimo kurortas. Čia veikia nemažai slidinėjimo mokyklų, o pačiame kurorto centre įsikūrusi vaikų slidinėjimo mokykla priima vaikus nuo 2,5 metų. Kapruno slidinėjimo zonoje esantis Maiskogelio kalnas dėl nuožulnesnio reljefo tinkamas pradedantiesiems ir vaikams. Šių metų naujiena – nauji keltuvai iš Kapruno į Maiskogelį, o iš ten per Langvydbodeną (Langwiedboden) tiesiai į Kitcštainhorno (Kitzsteinhorn) ledyno slidinėjimo kurortą.


Jaunimui ir draugų kompanijoms, norinčioms ne tik gerų trasų, bet ir smagių pramogų (Après-ski) A. Barakauskaitė rekomenduoja Mairhofeną (Mayrhofen) ir Cel am Zė Austrijoje bei Livinją (Livigno) ir Kanazėjų (Canazei) Italijoje. Šių miestelių baruose bei kavinėse vyksta geriausi vakarėliai, smagiausi karaokės vakarai ir gyvo garso koncertai.

Po sportiškos dienos mėgstantiems pasinerti į ramesnes SPA pramogas „Tez Tour” atstovė siūlo atostogas rinktis legendiniuose Austrijos Gaštaino (Gastein) bei Bad Gaštaino (Bad Gaschtein) kurortuose. Čia SPA centrus turi beveik visi viešbučiai, o šalia – garsieji radono urvai. Atostogų kryptimi pasirinkusius Italiją turėtų sudominti Bormijus – slidinėjimo ir SPA kurortas bei jame veikiantis terminių vandenų kompleksas „QC Terme Dolomiti”. Žinoma, renkantis kurortą galima pasikliauti ir intuicija (populiariausių kurortų infrastruktūra nenusivyė dar niekas), o kelionės planavimą patikėjus kelionių organizatoriui, atsipalaiduoti ir mėgautis aktyviomis atostogomis.  


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14996099sec.