Egzotinis poilsis – patarimai keliaujantiems

Žiemą keliautojus labiausiai traukia šiltieji kraštai: Tailandas, Indonezija, Egiptas, Indija. Mėgautis egzotika– tai reiškia pajusti keistas ir savotiškas svetimų kraštų tradicijas ir kultūrą, susipažinti su gamta, jos paslaptimis. Vis dėlto jokiu būdu negalima pamiršti apie profilaktiką, kurios reikėtų laikytis, nes tai gali padėti išsaugoti sveikatą ir gyvybę.

Važiuojant į egzotinius kraštus būtina pasiskiepyti- – nuo hepatito A, stabligės, polieomelito ir dizinterijos. Su savimi reikėtų turėti vaistinėlę, kurioje būtų priemonės gydyti maliariją. Ypač tai reikia turėti omenyje vykstant į Indiją.

Nevalia pamiršti, kad didžioji dalis egzotinių kraštų yra vargingos šalys, todėl ypatingą dėmesį reikia atkreipti į maitinimąsi. Pavyzdžiui, karštuoju metu produktai genda greičiau, todėl reikėtų atidžiai rūpintis maistu ir laikyti jį šaldytuve.

Geriausias pasirinkimas yra valgyti tą maistą, kuris pagaminamas jūsų priešakyje- šviežūs ir karšti patiekalai yra patys saugiausi. Nepatartina valgyti maistą, kuris jau kurį laiką yra ant prekystalio. Pavyzdžiui, jei jūsų viešbutyje yra švediškas stalas, patariama pasirinkti ką tik iš virtuvės atneštus patiekalus.

Stenkitės vartoti gėrimus be ledo. Šis patarimas aktualus ne tik tropinių kraštų, bet ir Europos turistams – Ispanijos ir Portugalijos kavinės ir net restoranai buvo sugauti vartojant ledukų gamybai paprastą vandenį iš čiaupo. Savo ruožtu šiltuosiuose kraštuose krano vanduo gali būti pavojingas gyvybei, todėl specialistai pataria vengti vietinių ledukų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.1646018sec.