Kelionė aplink pasaulį Čekijoje [1]

Mes rekomenduojame panaudoti karantino laiką, kad suplanuotumėte įdomią kelionę į Čekijos Respubliką. Šį kartą siūlome vietas, kurios primena tolimus, egzotiškus pasaulio kampelius.


„Soos“ nacionalinis gamtos draustinis - Čekijos Jeloustounas netoli Františkovi Laznės


Vienintelis tokio pobūdžio draustinis Europoje yra Čekijos vakaruose, apie 6 km nuo kurortinio Františkovi Laznės miesto ir 11 km nuo Chebo miesto. Draustinis įkurtas buvusiame druskos ežere, kuris vėliau virto pelke. Čia rasime vulkaninio aktyvumo pėdsakų - miniatiūrinių purvo ugnikalnių. Iš jų išeinantis karštas vanduo daro nuostabų įspūdį. Žiedinis mokomasis maršrutas, vedantis per draustinį, yra 2 kilometrų ilgio ir rodo įvairias informacijas geologijos, botanikos ir zoologijos srityse. Įėjimas į draustinį yra apie 200 m nuo Novy Drahov geležinkelio stoties. Maršrutas be architektūrinių kliūčių. Žodis „Soos“ yra kilęs iš vietinės chebų-vokiečių tarmės ir reiškia „pelkė“.


Čekijos Šveicarijos nacionalinis parkas – viena gražiausių vietų Europoje


Čekijos Šveicarijos nacionalinis parkas yra prie Vokietijos sienos, kuri taip pat atskiria antrąją jos dalį - Saksonijos Šveicariją. Prieš milijonus metų čia buvo jūra. Po jos atsitraukimo išliko unikalus kraštovaizdis. Nors ši sritis yra žemiausia vieta Čekijoje, ji primena kalnus. Čia rasite aukštus smiltainio sienas ir bokštus, uolinius vartus, griovas ir stalo formos kalnus. Tai pušynų ir gilių slėnių žemė, tarp kurių yra bokštai, vartai, sienos ir uolų labirintai. Daugelis uolų yra ypač vertingų faunos ir floros rūšių prieglobstis. Regiono simbolis yra Pravčicka vartai - didžiausias uolų tiltas Europoje. Jo aukštis yra 16 m, plotis - beveik 27 m. Puikus kelionės į Pravčicka vartus pradžios taškas yra vaizdingas Hřensko miestelis (3 km atstumu).


Moravijos Toskana - fotogeniškiausias kraštas Čekijoje


Ilgos rudos-žalios spalvos laukų juostos driekiasi iki horizonto. Vaizdingą, banguotą pietų Moravijos kraštovaizdį puošia vienišas medis ar balta koplytėlė šen ir ten. Kraštą netoli Kyjovo fotografai vadina Moravijos Toskana.


Petříno apžvalgos bokštas - jaunesnis Eifelio bokšto brolis


Iš apžvalgos bokšto ant Petřín kalno (378 m aukščio) galima stebėti paties Prahos centrą. Bokšto aplinka priklauso mėgstamiausioms Prahos gyventojų ir turistų pasivaikščiojimų vietoms. Petřín kalnas yra ideali vieta poilsiui ir piknikams.



KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

1 Siulau Darba 06/14/2021 12:01 Šiuo metu itin aktualūs darbo pasiūlymai užsienyje, ypač Didžiojoje Britanijoje, Šveicarijoje, Olandijoje, Norvegijoje, Suomijoje ir pan. Ši situacija jums pažįstama? Vis dar ieškote sau tinkamiausios vietos, kur galėtumėte ne tik pritaikyti turimas žinias, bet ir gauti tenkinantį atlygį? Pataikėte ten, kur galite rasti tai, ko ieškote. Mūsų tikslas – padėti kiekvienam, ieškančiam darbo, lengviau jį atrasti. SIULAUDARBA.LT – darbo pasiūlymai užsienyje ir Lietuvoje.


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56454086sec.