Foto: Klaipėdos etnokultūros centras
Autorius: Klaipėdos etnokultūros centras
Šaltinis: Klaipėdos etnokultūros centras
Artėjant didžiosioms metų šventėms daugeliui aktualu, kuo pavaišinsime susibūrusius artimuosius, svečius ir ką turėtume dėti ant stalo, kad jis būtų tradicinis. Gruodžio 19 d. 17.30 val. Klaipėdos etnokultūros centras (Daržų g. 10) kviečia į Birutės Servienės paskaitą „Tradicinis švenčių stalas“.
Birutė Servienė ‒ Rusnės Salos etnokultūros ir informacijos centro direktorė, Mažosios Lietuvos regioninės etninės kultūros globos tarybos narė, „Lietuvininkų“ bendrijos narė, Lietuvos tautodailininkų sąjungos narė, Mažosios Lietuvos regiono kulinarinio paveldo žinovė. Ji žada klaipėdiečiams atskleisti, kaip atrodė senųjų krašto gyventojų kasdieninis ir šventinis stalas, priminti šventinio stalo unikalių patiekalų gaminimo subtilybes. Susirinkusius vilios verdamos kafijos, žolelių arbatos, avižų kisieliaus, šventinių saldumynų kvapai, išgirstus ir primintus receptus kiekvienas dalyvis galės panaudoti besiruošdamas šventėms.
Reklāma
Įėjimas nemokamas.
Paskaita - projekto „Tradicija šeimai" renginys iš dalies remiamas Lietuvos kultūros tarybos
Draudžiama portale www.travelnews.lt paskelbtą informaciją perpublikuoti be Travelnews.lt redakcijos sutikimo.