Teismo sprendimu "Tez Tour" privalės sumokėti "Aurelai" milijoną siekiančias skolas

Lietuvos apeliacinis teismas pritarė žemesnės instancijos Vilniaus apygardos teismo sprendimui priteisti iš kelionių organizatoriaus "Tez Tour" beveik milijoną litų siekiančias skolas užsakomuosius skrydžius vykdžiusiai aviakompanijai "Aurela". Teismas atmetė bendrovės "Tez Tour" apeliacinį skundą, kuriame ji reikalavo panaikinti "Aurelai" palankų ankstesnį teismo sprendimą.

"Esu įsitikinęs, kad šis Lietuvos apeliacinio teismo sprendimas, įpareigojantis "Tez Tour" grąžinti mūsų aviakompanijai skolą, yra teisingas. Ilgą laiką trukę teisminiai procesai galėjo pakenkti mūsų įmonės geram vardui, todėl mums labai svarbu, kad ir apeliacinis teismas pripažino mūsų reikalavimo pagrįstumą ir teisėtumą", - teigia aviakompanijos "Aurela" generalinis direktorius Valdas Barakauskas.

2006 metų spalio mėnesį aviakompanija "Aurela" iš keliones organizuojančios bendrovės "Tez Tour" už 2006 metais jos užsakytus vasaros skrydžius į užsienio kurortus prašė priteisti beveik milijoną litų. "Tez Tour" su ieškiniu nesutiko ir gindamasi pareiškė priešinį reikalavimą - iš "Aurelos" atgauti tariamai permokėtus beveik 380 tūkst. litų. Tačiau Vilniaus apygardos teismas 2007 m. balandžio 25 d. sprendimu atmetė "Tez Tour" pretenzijas ir patenkino "Aurelos" reikalavimus. "Tez Tour" šį sprendimą apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui.

Savo apeliaciniame skunde bendrovė "Tez Tour" reikalavo atmesti "Aurelos" ieškinį ir priteisti "Tez Tour" iš aviakompanijos "Aurela" beveik 380 tūkst. litų. Skunde "Tez Tour" tvirtino, kad bendrovių bendradarbiavimo metu ji per klaidą yra sumokėjusi "Aurelai" virš 1 mln. 300 tūkst. litų ir siekia susigrąžinti šią permoką. Lietuvos apeliacinis teismas atmetė "Tez Tour" argumentus ir reikalavimus. Teismo sprendimu už laiku negrąžintą skolą bendrovė "Tez Tour" nuo bylos nagrinėjimo pradžios "Aurelai" turės mokėti ir 10proc. viršijančias palūkanas už visą skolą, taip pat atlyginti "Aurelos" bylinėjimosi išlaidas.

"Aurela" yra pirmoji Lietuvoje privati aviakompanija, įkurta 1995 m. Aviakompanija vykdo užsakomuosius skrydžius į visas Europos, Azijos, Afrikos šalis. "Aurela" bendradarbiauja su didžiaisiais Lietuvos kelionių organizatoriais. Nuo 2006 m. pagrindinis aviakompanijos "Aurela" klientas ir partneris yra UAB "Novaturas". 2007 m. vasaros tvarkaraštyje yra daugiau kaip 350 reguliarių užsakomųjų skrydžių į Ispanijos, Turkijos, Graikijos, Italijos ir Maroko kurortus. Aviakompanija taip pat rengia vienetinius užsakomuosius skrydžius.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19734716sec.